Functie:

Directeur

Bedrijfsnaam:

BIMsolutions

E-mailadres:

info@bimsolutions.nl

Website link:

http://www.bimsolutions.nl

Twitter link:

http://www.twitter.com-https://twitter.com/BIMsolutions_NL

Bert Kamp

Bert Kamp studeerde in 1995 af als architect aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Hij ontwikkelde zich via de oprichting van Beka3D Architectuur en Stedenbouw in 2006 en BIMsolutions in 2009 van bouwkundig tekenaar tot architect bij verschillende architectenbureaus zoals RPHS architecten in Voorburg en BSA Wim de Bruijn in Rotterdam.

Uit zijn passie voor computerondersteund ontwerpen en een onvrede over de onbekendheid met BIM in de bouwwereld zet Bert zich naast zijn ontwerpwerkzaamheden in voor de verdere ontwikkeling van virtueel bouwen en BIM. Mede hieruit is in 2009 ook Het Nationaal BIM Platform ontstaan.

Bert is eigenaar van BIMsolutions  en hij implementeert sinds 2009 BIM bij bedrijven. Ook helpt hij organisaties met het modelleren in Revit of Archicad, geeft regelmatig lezingen en organiseert workshops. Hiernaast worden de mogelijkheden van het virtuele bouwen voor eigen projecten ingezet wat in 2010 begon met de uitbreiding van een woonhuis van 50 m2 tot een succesvol 2013 met bijvoorbeeld een SO en VO van gezondheidscentrum van 6.000 m2. Bert ziet BIM als model voor samenwerken en daarom gaat in 2014 met diverse partners enkele grote plannen tot uitvoering brengen.

Opinie