3B Tools lanceert automatische ILS-check

Nieuws 15-06-2022 om 16:27 - BIM-cloudplatforms


3B Tools lanceert automatische ILS-check


3B Tools, de Nederlandse applicatie voor Autodesk Revit, komt met een nieuw platform: 3B View. Dit platform is uitgerust met een automatische ILS-checker voor IFC-modellen waarmee veel tijd kan worden bespaard tijdens het modelleerproces.

Steeds meer bouwbedrijven werken volgens de BIM Basis ILS standaard. Deze richtlijnen zorgen voor betere samenwerking. Het enige nadeel is dat alle 3D-modellen moeten worden gecontroleerd op deze standaard, en dat kost tijd. ICN Solutions begon daarom in 2020 met de ontwikkeling van een tool die het werken met de BIM Basis ILS makkelijker zou moeten maken. Nu, 2 jaar later, is niet alleen de tool, maar een heel nieuw platform uitgerold: 3B View.

3B View

Op het platform van 3B View kunnen IFC-modellen worden geüpload en kan iedereen binnen een project samenwerken en overleggen. Er is geen softwarelicentie voor nodig waardoor ook andere partijen, zoals opdrachtgevers, kunnen deelnemen aan een project. De BIM-modellen kunnen op dit platform worden bekeken en vergeleken, en er kunnen opmerkingen bij worden geplaatst. Maar de belangrijkste functie van dit platform is toch wel de ILS-checker.

Hoe werkt de ILS-checker?

IFC-bestanden kunnen worden geüpload op het platform van 3B View. Vervolgens kan het model met behulp van de ILS check tool met één druk op de knop worden gecontroleerd op ILS versie 1 of 2. De resultaten van de check worden daarna gemaild naar de persoon die de check heeft uitgevoerd. Om precies te zien welke elementen van het model wel of niet voldoen, kunnen de resultaten worden geopend in Autodesk Revit met behulp van 3B Tools. Hier kunnen de elementen die niet voldoen vervolgens makkelijk worden aangepast en verbeterd.

Ontwikkelaar ICN Group is verheugd met het nieuwe platform en de ILS tool: “We hebben lang en hard gewerkt aan dit platform en de tool en hij is nu eindelijk klaar om te worden gelanceerd.” Het platform van 3B View is nu verkrijgbaar via de website van 3B Tools via onderstaande link.

Bron: 3B Tools


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.