3B Tools lanceert tool voor samenvoegen IFC-bestanden in Autodesk Revit

Nieuws 24-11-2022 om 16:51 - Softwareleveranciers


3B Tools lanceert tool voor samenvoegen IFC-bestanden in Autodesk Revit


3B Tools heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee gebruikers twee IFC-files gemakkelijk kunnen samenvoegen binnen Autodesk Revit.

Hoe werkt de tool?

Gebruikers met een abonnement op 3B Tools, vinden binnen Autodesk Revit meteen alle tools die 3B Tools levert. De nieuwe functie voor het samenvoegen van twee IFC-files heet ‘IFC Merge’. Om twee IFC-files samen te voegen, klikken gebruikers op deze knop en kiezen zij de twee bestanden die moeten worden samengevoegd. De IFC-bestanden worden dan meteen gecombineerd tot één bestand.

Kijk hier voor een video met uitleg.

Voordelen

De ‘Merge’-functie maakt het mogelijk om IFC-files van deelmodellen te exporteren en deze later toch te combineren tot een volledig IFC-model. Zo kunnen gebruikers de individuele IFC-files kleiner maken en alleen informatie erin zetten die voor een partner partij noodzakelijk is.

Bovendien is de Merge-functie met één simpele klik op de knop te gebruiken. Hierdoor bespaart het veel tijd en verrichten gebruikers minder handelingen ten opzichte van het samenvoegen van bestanden via Revit. Het samengevoegde bestand is ook sneller klaar. Waar het volgens 3B Tools binnen Revit uren kan duren voordat het bestand klaar is, stelt het bedrijf dat zijn Merge-functie de klus binnen enkele minuten klaart.

Waar te verkrijgen?

Gebruikers krijgen de ‘IFC Merge’ tool automatisch bij een abonnement op 3B Tools. 3B Tools is een Nederlandse applicatie voor Autodesk Revit waarmee architecten, aannemers, bouwkundig modelleurs en constructeurs effectiever en sneller werken. Het levert een grote hoeveelheid tools en functies waarmee gebruikers veel tijd en kosten kunnen besparen. 3B Tools ondersteunt onder meer BIM en het Nederlandse Bouwbesluit.

Bron: 3B Tools


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.