3D BIM-software biedt uitkomst voor Vuylsteke-Eiffage

Nieuws 31-01-2023 om 11:59 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms


3D BIM-software biedt uitkomst voor Vuylsteke-Eiffage


De Vlaamse aannemer Vuylsteke-Eiffage is met name actief in het ontwerp en de bouw van kantoorgebouwen, verzorgingshuizen, scholen en parkeergebouwen. Met een groeiend portfolio en complexere uitdagingen, bleek het werken in traditioneel 2D tijdrovend en geen optie voor de toekomst. Om die reden ging de aannemer op zoek naar een geavanceerd 3D-softwarepakket.

Krist Kindt is verantwoordelijk voor het interne studie- en tekenbureau en tevens BIM-Modelleur. Hij vertelt: “Tekla Structures bood vanwege de vele beschikbare componenten de beste toepassing om verbindingen en wapening te modelleren. Het bleek voor ons de juiste keuze en in de afgelopen jaren hebben we met behulp van de software BIM verder geïntegreerd in ons gehele werkproces.”

BIM-software voor het gehele proces

Tegenwoordig wil Vuylsteke-Eiffage bij elk project samenwerken met partners op basis van BIM. Kilk op de button om het complete artikel te lezen. Hierin vertelt Krist Kindt meer over de werkwijze van Vuylsteke-Eiffage en hoe het proces is gegaan om Tekla Structures en Trimble Connect te integreren binnen het gehele bouwproces.

Lees hier het artikel.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.