3D is voor Precast Engineering al jaren vanzelfsprekend

Nieuws 27-06-2023 om 11:39 - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus


3D is voor Precast Engineering al jaren vanzelfsprekend


Precast Engineering is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de engineering van prefab beton. Zo verzorgen ze de engineering voor grote en kleine projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw, architectonische beton en weg- en waterbouw.

Sinds de oprichting in 2006 werken ze al in 3D. Een bewuste keuze van Wim de Beer en Marijke Snelder, eigenaren van het ingenieursbureau. Met Tekla Structures plaatsen ze alle relevante bouwdelen, prefab beton, wapening en instortvoorzieningen in een visueel inzichtelijk 3D-model. “Dit geeft inzicht in de constructie en grip op de kosten en planning”, aldus De Beer.

3D heeft de toekomst

“Ik denk dat van alle ingenieursbureaus en betonfabrieken die met Tekla Structures werken, misschien 80% nog in 2D wapent”, geeft De Beer aan. “Dit hebben wij nooit gedaan, ook niet als de klant erom vroeg”, vult Snelder aan. “Wij werken alleen maar in 3D, want wij denken dat dit de toekomst is.” Benieuwd waarom? Lees dan hier het complete verhaal van Precast Engineering.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.