Adviesbureau Brekelmans bekroond met BIM Award door parametrisch ontwerp

Nieuws 27-07-2023 om 11:52 - Ingenieursbureaus


Adviesbureau Brekelmans bekroond met BIM Award door parametrisch ontwerp


Adviesbureau Brekelmans deed afgelopen jaar met maar liefst drie projecten mee aan de Construsoft BIM Awards. Met het project ‘Forest Village’, een vakantiepark dat gebouwd gaat worden in Bergeijk, wonnen ze in de categorie ‘sport en recreatie’. Hans Hendriks, één van de vier juryleden van de BIM Awards, prijst het bureau voor het durven toepassen van parametrisch ontwerpen en het delen van hun kennis met de markt: “Dit unieke en complexe project is zonder de hoogwaardige kennis en de toepassing van diverse software als Rhino, Grasshopper en Tekla Structures zeer moeilijk te maken. De input van Brekelmans gaat zeker bijdragen aan een succesvolle realisatie van dit mooie gebouw en vormt een inspiratiebron voor anderen. Ze verdienen erkenning en felicitaties.”

Complexe geometrieën modelleren

“Voor het werk Forest Village Bergeijk zagen we mogelijkheden om parametrisch te ontwerpen”, vertelt Pim Notermans, constructeur en softwareontwikkelaar bij Adviesbureau Brekelmans. Benieuwd waarom? Lees dan hier het complete verhaal van Adviesbureau Brekelmans.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.