Altair neemt S-FRAME Software over

Nieuws 24-08-2021 om 9:51 - Softwareleveranciers


Altair neemt S-FRAME Software over


Altair neemt S-FRAME Software over. Hiermee wordt alle S-FRAME Software toegankelijk via Altair Units, het gepatenteerde licentiemodel waardoor klanten alleen betalen voor de functionaliteit die ze gebruiken.

Altair is gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses. S-FRAME Software is gespecialiseerd in oplossingen voor het constructief analyseren van externe belastingen op bouwkundige constructies, zoals wind, water en sneeuw, om te voldoen aan de ontwerpnormen.

Bouwkundige analysesoftware

De oplossingen van S-FRAME Software worden al zo’n veertig jaar benut voor het analyseren en ontwerpen van bouwkundige constructies, onafhankelijk van de geometrische complexiteit, optredende krachten en niet-lineaire effecten. Bouwkundige en civieltechnische constructeurs en ingenieurs optimaliseren hiermee hun ontwerpen op basis van de materiaaleigenschappen en bouwstandaarden. Verder stimuleert S-FRAME Software al jaren het gebruik van meer hout voor het ontwerpen van duurzame en esthetisch fraaie constructies en gebouwen. De software bevat tevens gedetailleerde rapportages om te kunnen voldoen aan de ontwerpstandaarden.

Snelgroeiende markt

“Volgens marktonderzoeker CIMdata behoort de AEC-sector (Architecture, Engineering & Construction) tot de snelstgroeiende markten”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Onder andere door de transformatie van rolgebaseerd naar simulatiegestuurd voorspellend ontwerpen. Voorspellende simulaties helpen zowel architecten als ontwerpers om creatiever en innovatiever te zijn en tegelijkertijd de veiligheid te verbeteren.” De oplossingen van S-FRAME Software zijn gebaseerd op eindige elementen analyses (EEA), en verrijken het aanbod van Altair voor het simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren van auto’s, vliegtuigen en andere producten.

Groei versnellen

S-FRAME Software is opgericht in 1981, gevestigd in British Columbia, Canada en heeft een wereldwijde klantenkring. “Door onderdeel te worden van het Altair-team en hun uitgebreide aanbod van ontwerpoplossingen, kunnen wij op een strategische wijze onze groei versnellen”, zegt Marinos Stylianou, CEO van S-FRAME Software. “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze gezamenlijke oplossingen bouwkundigen, civieltechnische ingenieurs, ontwerpers en bouwers in staat stellen hun grenzen te verleggen.”

Bron: Altair


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.