Anne Schroën nieuwe directeur BNA

Nieuws 01-02-2024 om 11:19 - Architectenbureaus - Nieuws


Anne Schroën nieuwe directeur BNA


Anne Schroën treedt per 1 februari aan als nieuwe directeur van de BNA. Ze beschikt volgens de branche-organisatie over ruime bestuurlijke ervaring in politiek Den Haag en Brussel, en was eerder werkzaam in de boekenbranche. Na het vertrek van voormalig directeur Fred Schoorl werd de functie sinds april 2023 tijdelijk vervuld door interim-directeur Han de Groot.

Anne Schroën werkte eerder als directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond U.A. en als directeur-bestuurder van de Nederlandse Boekenbon BV. Gedurende de Covid-crisis trad ze op als boegbeeld van de sector en bereikte een specifiek steunplan voor de boekhandels.

Met grote kwesties zoals klimaat, duurzaamheid, technologische innovatie en veranderende behoeften van stedelijke ontwikkeling hecht het bestuur er naar eigen zeggen aan dat BNA haar prominente positie krachtig blijft ontwikkelen. Als directeur zal Anne Schroën de koers van BNA verder vormgeven en ten uitvoer brengen, aldus de organisatie.

Unaniem

“Anne Schroën komt als geroepen, de BNA heeft een directeur nodig die een krachtige lobby voert en tegelijkertijd de BNA verder ontwikkelt tot een sterke, inclusieve vereniging”, zegt bestuursvoorzitter Jeroen de Willigen. “Architecten leveren een grote bijdrage in het oplossen van maatschappelijke opgaven als woningcrisis en het klimaatvraagstuk, en het is van het grootste belang dat de BNA kan werken aan de condities voor architecten om hun werk goed te doen. Het bestuur van de BNA is unaniem overtuigd dat Anne dat met al haar ervaring, professionaliteit en enthousiasme, samen met de bureaumedewerkers, voor elkaar gaat krijgen.”

Maatschappelijke vraagstukken

Anne Schroën ziet in haar nieuwe functie een rol voor architecten bij de maatschappelijke vraagstukken in de bouw waar Nederland nu mee te maken heeft. “De architecten in Nederland kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van deze vraagstukken. De urgentie is hoog, want ook architecten voelen deze ontwikkelingen aan den lijve. Ik zie het talent en vernuft in deze sector en beschouw het als een voorrecht om daar een bijdrage aan te gaan leveren. Ik kijk met energie en vertrouwen naar de toekomst van BNA.”

Bron: BNA


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.