ArcGIS GeoBIM koppelt ArcGIS van Esri en Autodesk Construction Cloud

Nieuws 03-12-2021 om 10:02 - Softwareleveranciers


ArcGIS GeoBIM koppelt ArcGIS van Esri en Autodesk Construction Cloud


Esri en Autodesk breiden hun samenwerking uit met een SaaS-oplossing om bouwprojectdata uit verschillende systemen samen te brengen op een kaart. Het nieuwe ArcGIS GeoBIM maakt een webgebaseerde koppeling tussen ArcGIS en de Autodesk Construction Cloud. Eerder zorgden de twee bedrijven al voor een integratie tussen geografische informatiesystemen (GIS) en BIM.

ArcGIS GeoBIM is een configureerbare weboplossing voor het letterlijk in kaart brengen van data uit één BIM-project, meerdere projecten of zelfs een volledig portfolio. Omdat ArcGIS GeoBIM in de cloud draait, is projectdata altijd up-to-date en kunnen gebruikers makkelijk met projectdata overweg, zonder dat hiervoor gespecialiseerde kennis nodig is.

Documenten en modellen binnen handbereik

ArcGIS GeoBIM verbindt de ArcGIS-omgeving van een organisatie met Autodesk Construction Cloud. Vanuit de kaartgebaseerde webapp wordt verwezen naar dynamische BIM-datasets. Op die manier kunnen gebruikers documenten en modellen bekijken in de ruimtelijke context van de projectlocatie. ArcGIS GeoBIM maakt hiervoor gebruik van de Autodesk Forge Viewer.

Met ArcGIS GeoBIM kunnen gebruikers bestanden en mappen uit BIM 360 of Autodesk Construction Cloud doorzoeken. Er wordt rechtstreeks gelinkt naar deze data, waardoor up-to-date gegevens uit meerdere systemen beschikbaar zijn, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende systemen of bestanden. Het converteren, verplaatsen of dupliceren van data is dus ook minder vaak nodig.

Eenvoudige communicatie

Esri biedt met ArcGIS GeoBIM een verzameling oplossingen voor het eenvoudig delen van projectinformatie. De verschillende webapplicaties zijn eenvoudig configureerbaar en bieden een gebruiksvriendelijke manier om projecten of portfolio’s te bekijken. De apps kunnen worden toegespitst op individuele doelgroepen zodat enkel relevante informatie beschikbaar is voor specifieke stakeholders.

Beschikbaarheid

ArcGIS GeoBIM is vanaf november 2021 beschikbaar in Nederland. Om het te kunnen gebruiken is Autodesk Construction Cloud nodig. Op 16 december 2021 geeft Esri Nederland een webinar over de mogelijkheden van ArcGIS GeoBIM. Meer informatie en inschrijven op esri.nl.

Bron: Esri


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.