Archicad 25 gelanceerd in Nederland en Vlaanderen

Nieuws 18-11-2021 om 11:58 - Architectenbureaus - Softwareleveranciers


Archicad 25 gelanceerd in Nederland en Vlaanderen


Archicad 25 (inclusief Update 2) en de Archicad 25 KeyMember Editie zijn per direct beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Ontwikkelaar GRAPHISOFT heeft Archicad wederom naar een hoger niveau getild door te luisteren naar de wensen van gebruikers, schrijft distributeur KUBUS.

De belangrijkste nieuwe features van Archicad 25:

Zones in doorsneden en binnenaanzichten

In Archicad 25 kunnen Zones niet alleen worden getoond in grondplannen, maar ook in doorsneden en binnenaanzichten. Bovendien kan een Zone dankzij het nieuwe Zone Label gemakkelijk worden geplaatst met behulp van voorgedefinieerde Label favorieten.

Texturen in gevels, doorsneden en interieuraanzichten

Een groot pluspunt voor het verbeteren van ontwerpen: Archicad 25 toont 3D-texturen nu ook in gevels, doorsneden en interieuraanzichten. Ook de schaduwen zijn verbeterd. Dit maakt ontwerppresentaties in Archicad nog realistischer.

Native Survey Point

Dankzij het nieuwe geïntegreerde Native Survey Point worden coördinaten eenvoudig mee geïmporteerd en geëxporteerd met IFC-, BCF- en DWG-bestanden. Dit resulteert in optimale modeluitwisselingen en samenwerking met stakeholders. Bovendien kunnen teams hierdoor tegelijkertijd werken aan dezelfde coördinaten in open BIM.

Vrije openingsvormen

Omdat GRAPHISOFT inzet op maximale ontwerpvrijheid, is het in Archicad 25 nu ook mogelijk om openingen in vrije vormen te maken. Het resultaat: nog meer ontwerpvrijheid, nauwkeurigere hoeveelheden en een snellere MEP-workflow.

Redshift

Redshift is de eerste volledig GPU-versnelde rendering engine en vanaf nu beschikbaar in Archicad als technology preview. Redshift blinkt uit op het gebied van fotorealistische beelden en de snelheid waarmee deze beelden worden gecreëerd.

Nieuw in de KeyMember Editie van KUBUS:

CLT – HSB

De KeyMember Editie beschikt over een geheel nieuwe template, inclusief een uitbreiding met modules voor het ontwerpen en uitwerken van houtbouw. Dit maakt het mogelijk om projecten met Cross Laminated Timber (CLT) en Houtskeletbouw (HSB) effectief te modelleren. Een ontwikkeling die naadloos aansluit op de toenemende vraag naar circulair bouwen.

“Met de nieuwe KeyMember Editie van Archicad 25 zorgen wij voor een zeer complete, marktconforme omgeving voor het modelleren, uitwerken en detailleren van projecten in houtbouw (CLT en HSB). Dit geeft architecten een enorme voorsprong”, zegt Ronald de Graan, directeur customer success van KUBUS.

ILS 2.0

Ook beschikt de KeyMember Editie over een volledige workflow die het mogelijk maakt om eenvoudig te voldoen aan de gestelde eisen van de BIM basis ILS 2.0. Met behulp van Schedules kunnen de benodigde gegevens zoals brandwerendheid, NL/SfB codering, entiteiten en benamingen worden meegegeven aan modelelementen. Twee IFC-translators die specifiek zijn ingesteld voor de BIM basis ILS 2.0, zorgen ervoor dat de ingevulde informatie met de export naar IFC wordt meegegeven aan modelelementen. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde IFC-uitwisseling.

Klik hier voor meer informatie over Archicad 25.

Bron: KUBUS


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Lonneke van de Ven

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 80.000 gebruikers in de bouw.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.