Archicad 27 – nieuwe features creëren naadloze BIM-ervaring

Nieuws 22-06-2023 om 9:40 - Softwareleveranciers


Archicad 27 – nieuwe features creëren naadloze BIM-ervaring


In het najaar is het zover: dan wordt Archicad 27 gelanceerd! Onlangs maakte Graphisoft de nieuwe features bekend. En dat belooft wat. Archicad 27 bevat interessante, handige en nuttige nieuwigheden die jou als architect een nog betere ontwerpervaring geven.

Zoals aangekondigd in de roadmap, die Graphisoft in april lanceerde, zijn alle innovaties in Archicad 27 erop gericht een meer naadloze BIM-ervaring voor architecten en bouwprofessionals te creëren. Zo kun je als Archicad-gebruiker rekenen op nieuwe ontwerpoplossingen, professionele visualisatietools en een verbeterde open, multidisciplinaire ontwerpsamenwerking plús projectmanagement-workflows. In dit bericht vertellen we je alles over de meest opvallende nieuwe features. Archicad 27: your best design option.

Ontwerpen

  • Ontwerpvarianten

De ontwikkeling, verkenning en presentatie van meerdere ontwerpvarianten is een fundamenteel onderdeel binnen het ontwerpproces. In Archicad 27 is de workflow op basis van evoluerende ontwerpvariaties geoptimaliseerd. Op die manier schakel je gemakkelijker tussen verschillende ontwerpvarianten en deel je deze snel en efficiënt. Zo vind je, ongeacht de grootte of schaal van het project, snel het beste ontwerpalternatief.

  • Distance Guides

Deze optie levert een langverwachte, innovatieve mogelijkheid waarmee het maatvast plaatsen en verplaatsen van elementen op een plattegrond gemakkelijker wordt. Onder meer intuïtieve hulplijnen die de afstand tot omringende elementen weergeven zijn hierbij zeer praktisch.

  • Intelligente Tracker

In eerdere versies van Archicad bood de Tracker alleen hulp bij optellen en aftrekken. Met de nieuwe Intelligente Tracker kunnen trackerwaardes ook vermenigvuldigd of gedeeld worden. Verder is het invoerveld breder gemaakt, waardoor de volledige waarde beter te zien is.

Visualiseren

  • FBX-support

Archicad 27 biedt native ondersteuning voor de import en export van bestanden in FBX-formaat. Met behulp van deze FBX-support voeg je eenvoudig animatie en rendering toe aan het model in software van derden, inclusief Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Daarnaast kun je via het FBX-formaat een flinke reeks gratis en commerciële modellen importeren uit online bibliotheken.

  • Gestroomlijnde Archicad-Enscape connectie

Enscape was tot voor kort alleen beschikbaar voor Windows. Voor deze versie van Archicad is ook een Archicad-Enscape plug-in beschikbaar voor MacOS. Hiermee kunnen Mac-gebruikers eveneens real-time visualisaties maken met de vernieuwde Archicad-Enscapeverbinding.

Samenwerken

  • IFC-certificering

Archicad 27 is IFC4-gecertificeerd. De IFC4-standaard bevordert de consistentie in gegevensuitwisseling en communicatie. OpenBIM-samenwerking vindt hierdoor nog efficiënter plaats.

  • MEP Modeler vernieuwd

De vernieuwde MEP Modeler is een eerste stap van een meerjarige ontwikkeling naar een volwaardige MEP-ontwerpoplossing binnen Archicad. De uitwisseling van modellen met externe MEP-ontwerpoplossingen is nu een tijdrovend proces. De MEP Modeler in Archicad 27 heeft een gestroomlijndere routing en een bijgewerkte gebruikersinterface.

Documenteren

  • Opmaak van interactieve schema’s

Archicad 27 biedt nieuwe en verbeterde opmaakmogelijkheden voor interactieve schema’s (Schedules). Zo zijn er meer mogelijkheden om het uiterlijk van rapporten naar je hand te zetten in Schedules. Verder kunnen projectberekeningen, lijsten en planningen rechtstreeks vanuit Archicad in de gewenste opmaak worden gepubliceerd.

Meer weten over Archicad? Bekijk het hier.


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Ronald de Graan

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen, en ontwikkelaar van Nederlands meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.