Autodesk Desktop App krijgt update tot Autodesk Access

Nieuws 14-03-2023 om 16:55 - Softwareleveranciers


Autodesk Desktop App krijgt update tot Autodesk Access


De Autodesk Desktop App wordt vanaf 15 maart geüpdatet naar Autodesk Access, zo schrijft CAD & Company op zijn site. Met deze nieuwe app kunnen toekomstige functies makkelijker worden geïmplementeerd en moet het makkelijker worden om nieuwe updates te ontvangen en te installeren. In veel gevallen zal de update automatisch worden geïnstalleerd.

De Autodesk Desktop App wordt standaard mee geïnstalleerd op een werkstation wanneer een Autodesk-product zoals AutoCAD, Revit of Inventor wordt geïnstalleerd. Deze app scant het werkstation om te zien welke Autodesk-software op het systeem staat en geeft meldingen wanneer er een update klaar staat. Bij een beschikbare update kunnen gebruikers zelf aangeven dat ze deze willen downloaden en installeren.

Wat gaat er veranderen?

Tot nu toe zijn de grootste aanpassingen meer gericht op ‘Quality of Life’ upgrades. Dit betekent dat de software qua functionaliteit niet veel verandert maar dat het gebruik van de software prettiger wordt. Zo is er een nieuwe ‘look-and-feel’ die meer overzicht creëert. Ook staan de beschikbare updates meer centraal zodat deze sneller gezien en kunnen worden geïnstalleerd.

Een andere verandering is dat beschikbare updates nu met 1 of 2 klikken te installeren zijn. Voorheen werd er een apart installatiescherm geopend waarin je meerdere stappen moest doorlopen voordat een update werd geïnstalleerd. Met Autodesk Access klik je nu alleen op ‘Update’ en daarna geef je (afhankelijk van de rechten van de gebruiker) nog een bevestiging dat de app wijzigingen mag aanbrengen. Een update zal dan zonder verdere meldingen uitgevoerd worden.

Autodesk heeft verder aangegeven dat er verbeteringen zijn in de beveiliging en prestaties van de app. Deze aanpassingen zijn voor gebruikers verder niet merkbaar.

Bron: CAD & Company


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.