Autodesk lanceert Informed Design add-in voor Revit en Inventor

Nieuws 08-02-2024 om 11:39 - Nieuws


Autodesk lanceert Informed Design add-in voor Revit en Inventor


Autodesk heeft Informed Design uitgebracht, een cloudgebaseerde oplossing die volgens het bedrijf de workflows van ontwerp en productie verbindt. Met deze tool kunnen architecten werken met aanpasbare, vooraf gedefinieerde bouwproducten, en kunnen producten hun producten delen met ontwerppartijen.

De add-in voor Revit is volgens Autodesk gericht op ontwerpers, met template discovery om producttemplates te verkennen en zo een hoog niveau van productiedetail in hun ontwerpbestanden in te voegen; mogelijkheid om bouwprdoucten aan te passen aan de vereisten van een gebouw, zonder buiten de specificaties van de producent te gaan, en de zekerheid dat ontwerpbeslissingen kunnen worden bevestigd als ‘produceerbaar’, om zo risico en fouten te verminderen.

Informed Design voor Inventor richt zich op producten, die hiermee hun productiemogelijkheden op één lijn kunnen krijgen met de eisen van de klant. Volgens Autodesk helpt deze add-in gebruikers samenwerken met ontwerpers door het creëren van parametrische modellen van bouwproducten, de mogelijkheid voor het definiëren van BIM-modellen, en gestroomlijnd productieverslag.

Bron: Autodesk


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.