Autodesk lanceert Workshop XR en AI-assistent

Nieuws 14-11-2023 om 11:05 - Nieuws - Softwareleveranciers


Autodesk lanceert Workshop XR en AI-assistent


Autodesk heeft tijdens het jaarlijkse Autodesk University-event een nieuwe tool voor design review gepresenteerd. Teams kunnen met Autodesk Workshop XR vanaf iedere plek 3D-modellen en de bijbehorende data doornemen. Daarnaast presenteerde Autodesk een nieuwe AI-assistent voor alle producten.

“Autodesk Workshop XR transformeert hoe architecten en ingenieurs projecten plannen en reviewen”, zegt senior director en general manager Nicolas Fonta van XR bij Autodesk. “De meeste bouwprojecten gaat over budget omdat problemen pas worden ontdekt nadat de bouw al is gestart. Met Workshop XR kunnen teams de modellen op een 1:1 schaal doornemen om samen te bekijken hoe projectdata zich vertaalt naar de praktijk.”

Met deze nieuwe tool in de Autodesk Construction Cloud (ACC) wil het bedrijf klanten helpen betere ontwerpbeslissingen te maken, en zo minder verspilling laten plaatsvinden.

AI-assistent

Tijdens Autodesk University presenteerde Autodesk ook een nieuwe AI-assistent, waarmee de organisatie als doel heeft om de leercurve voor designers en engineers te verkorten, de productiviteit te stimuleren en innovatie aan te drijven. De AI-assistent wordt beschikbaar voor alle producten, en zal volgens Autodesk “het creatieve proces en probleemoplossing stimuleren, repetitieve taken automatiseren, en zo fouten verminderen.”

Bron: BIMplus


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.