Autodesk maakt Single Sign-On beschikbaar in alle abonnementen

Nieuws 25-05-2023 om 11:26


Autodesk maakt Single Sign-On beschikbaar in alle abonnementen


Autodesk heeft Single Sign-On (eenmalige aanmelding) eerder deze maand beschikbaar gemaakt voor alle abonnementen, dus ook voor klanten met een standaardabonnement. Het bedrijf heeft deze beslissing naar eigen zeggen genomen na feedback van klanten over de abonnementen.

Volgens Autodesk hebben met name technologiebeheerders aangegeven dat de beveiliging die gepaard gaat SSO ‘cruciaal’ is voor hun bedrijf. Ze verwachten zelfs dat SSO deel uitmaakt van het standaardaanbod van al hun softwarepartners. “SSO biedt een naadloze gebruikerservaring, verbeterde beveiliging en administratieve voordelen”, aldus Goutham Garimella, VP Identity & Licensing bij Autodesk in een persbericht.

Voordelen van Single Sign-On

SSO biedt een betere gebruikerservaring want gebruikers hebben zo met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord toegang tot Autodesk-producten en -diensten. Dit bespaart tijd en ze zullen een wachtwoord minder snel moeten resetten. Als ze al zijn aangemeld bij het netwerk van hun organisatie, hoeven ze bovendien niet opnieuw in te loggen om toegang te krijgen tot Autodesk.

Verder hoeven beheerders slechts één combinatie van e-mailadres en wachtwoord voor elke gebruiker te hanteren in het wachtwoordbeleid op het netwerk van de organisatie. Als een beheerder de toegang tot e-mail van een werknemer moet intrekken, verliest die medewerker ook meteen de toegang tot alle Autodesk-oplossingen waaraan hij is toegewezen. Het is niet nodig om de toegang tot elke dienst afzonderlijk in te trekken.

Bron: Autodesk


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.