Autodesk Spacemaker voor projectontwikkeling

Nieuws 20-07-2022 om 11:31 - Softwareleveranciers


Autodesk Spacemaker voor projectontwikkeling


Autodesk Spacemaker is een cloud-based platform dat projectontwikkelaars helpt met een antwoord op de vraag wat er moet worden ontwikkeld op een stuk grond.  Het platform ontwikkelt generic designs op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Daarmee verwerken en combineren gebruikers hun data in één overzicht.

Spacemaker maakt gebruik van berekeningen op 100 criteria (bijvoorbeeld zon, wind en geluid). In Nederland wordt het namelijk steeds uitdagender hoe bepaalde gebieden moeten worden ingericht. Het plan is om de komende 3 jaar jaarlijks 87.000 nieuwe woning te bouwen. Vanaf 2026 zelfs 100.000 woningen per jaar. Waar moet dan worden gebouwd en hoe wordt die ruimte zo efficiënt mogelijk ingedeeld?

Beslissingen voor projectontwikkeling

Spacemaker helpt bij een antwoord op die vraag, met een nieuw design, berekening van de oppervlakte en analyses. Het startpunt is om te bepalen of dat ene stuk grond wel of niet moet worden gekocht voor projectontwikkeling. In een korte tijd moeten veel analyses worden uitgevoerd om de juiste beslissingen te nemen. En dat al aan het begin van de projectfase. In Spacemaker bekijken gebruikers de mogelijkheden die worden geboden of ontwikkelen ze hun eigen ontwerp in volumes. Is het rendabel om deze uitdaging aan te gaan?

Zo kunnen architecten, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars hoogwaardige voorstellen bieden voor locaties en ontwerpen. Ze kunnen analyses loslaten op de nieuwe situatie waarbij onder andere zon-, wind- en geluidsanalyses kunnen worden gepresenteerd.

Bron: CAD & Company


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.