Bakers Architecten en PelserHartman sluiten partnership

Nieuws 30-07-2021 om 13:07 - Architectenbureaus


Bakers Architecten en PelserHartman sluiten partnership


Bakers Architecten en PelserHartman gaan een partnership aan. Operationeel Manager Remko Verkaar van Bakers Architecten en Relatiemanager Jan Huisman van PelserHartman vertellen over de samenwerking, de waarde van het partnership en de toekomst.

In het verleden werkten Bakers Architecten en PelserHartman al regelmatig samen. Het meest recente project is een transformatie van een pand aan de Oudegracht in Utrecht. Het Rijksmonument werd eerder verhuurd als winkel, maar recentelijk is besloten om het gedeeltelijk te transformeren tot woningen.

‘Onmogelijk in te meten met een rolmaat’

PelserHartman bracht het pand in kaart door middel van 3D-scans. Verkaar legt uit waarom dit waardevol is: “Vroeger werkten wij met archieftekeningen, maar die weken vaak erg af van de werkelijkheid. Dit pand is schots en scheef en daardoor onmogelijk in te meten met een rolmaat. Een scan geeft een betrouwbaar 0-punt waarop we het ontwerp kunnen baseren. Zo voorkom je fouten. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je later in het proces een paar vierkante meters tekort komt en bijvoorbeeld een badkamer toch niet blijkt te passen.”

Waarde van een partnership

Bakers Architecten heeft regelmatig behoefte aan nauwkeurige tekeningen.“De ervaringen met PelserHartman waren altijd erg goed”, aldus Verkaar. “De kwaliteit van de scans is goed, de aanlevering ervan verloopt soepel en het onderlinge contact is prettig. Wij werken veel met vaste adviseurs en hechten aan duurzame relaties.”

Huisman voegt daaraan toe: “Wij zijn blij met Bakers Architecten als vaste partner omdat onze organisaties uit hetzelfde hout gesneden zijn. We houden beiden van een pragmatische aanpak. Bakers laat ons meedenken in de opzet van projecten en de lijntjes zijn kort. Hierdoor verloopt de samenwerking erg efficiënt.”

Bron: PelserHartman


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.