Ballast Nedam heeft sterk jaar en mikt op overnames

Nieuws 25-03-2021 om 10:34 - Aannemers en bouwbedrijven


Ballast Nedam heeft sterk jaar en mikt op overnames


Ballast Nedam kende een sterk 2020 en kijkt terug op het derde jaar op rij met positieve financiële cijfers. Het bedrijf rapporteert in het jaarverslag over 2020 een omzet van € 947,6 miljoen en een stabiel orderboek van € 1,4 miljard.

Daarnaast wil Ballast Nedam de komende jaren flink groeien. De onderneming wil die ontwikkeling niet alleen bereiken op eigen kracht, maar mikt ook duidelijk op overnames. Daarbij voelt het bedrijf zich gesteund door de veranderende marktomstandigheden, zo meldt het in een toelichting op de jaarcijfers over 2020.

Internationale groei

Naast Nederlandse overnames kijkt Ballast Nedam, dat in Turkse handen is, ook nadrukkelijk naar de internationale markt. Volgens het bedrijf zal het de positieve trend van de verwachte economische groei volgen.

Loonsteun teruggestort

Het jaar 2020 bestempelt bestuursvoorzitter Cenk Düzyol als buitengewoon, waarbij hij ook verwijst naar de impact van de coronacrisis. Evengoed wist het bedrijf bijna al zijn projecten operationeel te houden, waardoor de impact van de crisis beperkt bleef. De eerder ontvangen loonsteun via de NOW-regeling zal volledig worden teruggestort. Ballast Nedam vroeg de steun aan het begin van de crisis uit voorzorg aan vanwege de vele onzekerheden.

Bron: Ballast Nedam


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.