BAM en De Bouwcampus tekenen meerjarig partnercontract

Nieuws 20-01-2022 om 10:38 - Aannemers en bouwbedrijven - Innovatie en duurzaamheid


BAM en De Bouwcampus tekenen meerjarig partnercontract


BAM en De Bouwcampus zijn een meerjarige partnerovereenkomst aangegaan. Hiermee intensiveren zij hun bestaande samenwerking voor verdere innovatie, opschaling en versnelling in de bouwsector. De overeenkomst is getekend door directievoorzitter Peter van Leeuwen van BAM Bouw en Techniek en directeur Nynke Sijtsma van De Bouwcampus.

“Ik ben enthousiast over het verbreden en verdiepen van de samenwerking met De Bouwcampus om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van onze sector”, zegt van Leeuwen. “Dit partnerschap heeft betrekking op diverse activiteiten van BAM in Nederland; niet alleen utiliteitsbouw, maar ook woningbouw en infrastructuur. Als BAM werken wij hard om onze strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ waar te maken. De activiteiten van De Bouwcampus sluiten naadloos aan op onze ambitie, onder meer op vlakken van duurzaamheid, circulariteit en energietransitie. Wij delen graag onze kennis en ervaring in het netwerk van De Bouwcampus om onze branche en de samenleving verder te verbeteren.”

Samen transities aanjagen

“We jagen samen met partners de transities aan binnen de opgaven waarin de bouw een rol heeft. BAM denkt en werkt al langer actief met ons mee, zoals bijvoorbeeld bij onze versnellingstafel stikstof”, aldus Sijtsma. “Ook levert BAM sinds 2021 capaciteit aan het team dat zich bezighoudt met de industrialisatie van de woningbouw om grotere stappen te maken door onder meer bouwstromen te realiseren. Met de ondertekende partnerovereenkomst geeft BAM aan de samenwerking te intensiveren en mee te willen werken aan toepasbare oplossingen in de opgave van de vervanging en renovatie van infrastructuur. We zien dat De Bouwcampus en BAM elkaar op deze onderwerpen versterken; wellicht juist omdat we crossovers maken tussen de verschillende domeinen. Net zoals je dat nu terugziet in het nieuwe kabinet, ligt ook hier de winstkans in integratie. En die kans laten zowel BAM als De Bouwcampus zeker niet liggen.”

Deze partners ondersteunen de doelstellingen van De Bouwcampus en dragen bij aan de ontwikkeling van de sector.

Bron: BAM

Beeld: Peter van Leeuwen en Nynke Sijtsma


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.