BAM Infra heeft eerste bouwmachine met waterstofmotor

Nieuws 07-09-2022 om 13:42 - Infra en civiele techniek


BAM Infra heeft eerste bouwmachine met waterstofmotor


Bam Infra komt met een nieuwe ontwikkeling op het gebied van uitstootloos werken: de eerste bouwmachine die werkt via een waterstofverbrandingsmotor.

Samen met met Koninklijke van Twist bouwde BAM een op diesel aangedreven asfaltspreidmachine om naar een machine die draait op waterstof. De asfaltspreidmachine is de eerste machine in de bouw die op een waterstofverbrandingsmotor rijdt. De inzet van deze asfaltspreidmachine zorgt voor een besparing van zo’n 150 liter diesel per draaidag van acht uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 80.420 kilogram CO₂. De waterstoftank kan in 10 tot 15 minuten worden bijgevuld.

Veelal wordt voor waterstof een brandstofcel toegepast. Hier is sprake van een waterstofverbrandingsmotor. In tegenstelling tot de brandstofcel is voor een waterstofverbrandingsmotor de kwaliteit van waterstof niet belangrijk. Deze asfaltspreidmachine kan daardoor ook draaien op elke kwaliteit waterstof. Hierdoor kan er bespaard worden op de reiniging tijdens de productie van waterstof en bestaat er de mogelijkheid reststromen waterstof te gebruiken als brandstof.

Bron: BAM Infra


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.