BAM stopt met betonnen woonconcept, schrijft Cobouw

Nieuws 16-11-2021 om 10:59 - Alle rubrieken


BAM stopt met betonnen woonconcept, schrijft Cobouw


BAM neemt afscheid van zijn betonnen woonconcept en schakelt over naar houten woningen, zo schrijft Cobouw vandaag. In een ‘hypermoderne’ fabriek in het dorpje Oudkarspel moeten er straks duizend per jaar gemaakt worden. “De wereld is aan het veranderen en BAM gaat hierin actief mee”, zegt Willem Otter, directeur specials van BAM tegen Cobouw.

BAM moest met een circulair, duurzaam, flexibel, maar ook betaalbaar grondgebonden woningconcept komen en AM, de projectontwikkelaar van BAM, zag dat circulariteit en duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel werden van prijsvragen, schrijft Cobouw. Een groep BAM-specialisten mocht het pad intern effenen. Er kwamen vooronderzoeken en klanten van de bouwer werden benaderd met de vraag: welke behoeften en prioriteiten zijn voor jullie van belang? Welk type huizen zoeken jullie? Daarna werd de markt doorgelicht, werd druk gerekend en kwam er witte rook. BAM begint een eigen fabriek, voor houten woningen. Eind oktober gingen de eerste palen in Oudkarspel in de grond. Dus afscheid van beton.

Nogal een stap. “Een logische stap”, vindt Otter. “Als je rekening houdt met gewicht en CO2-uitstoot, arbeidsomstandigheden en het vinden en behouden van goed personeel.” Een revolutie binnen BAM, vindt de BAM-directeur. Waarom, dat legt hij uit op Cobouw.

Bron: Cobouw


Foto: BAM

 


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.