BAM verkoopt dochter BAM Swiss aan Implenia

Nieuws 30-03-2021 om 10:20 - Aannemers en bouwbedrijven


BAM verkoopt dochter BAM Swiss aan Implenia


Koninklijke BAM Groep verkoopt dochteronderneming BAM Swiss AG (een dochteronderneming van BAM Deutschland AG) aan Implenia AG. Naar verwachting zal de transactie in mei worden afgerond. Partijen geven geen financiële details.

BAM Swiss is opgericht in 2011. De onderneming telt ongeveer 45 medewerkers en heeft een jaaromzet van circa € 45 miljoen. Tot de huidige projecten behoort het nieuwe kantonale ziekenhuis ‘Dreiklang’ in Aarau, dat wordt gerealiseerd in combinatie met Implenia.

‘Building a sustainable tomorrow’

“Met deze transactie zet BAM een verdere stap in lijn met onze nieuwe strategie ‘Building a sustainable tomorrow’. Onze strategie is gericht op groei van de activiteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar wij over schaalgrootte en een goede uitgangspositie beschikken”, zegt CEO Ruud Joosten van Koninklijke BAM Groep. “In andere markten sturen wij onze bedrijven aan op het verhogen van waarde. Wij hebben in Implenia een betrouwbare partner gevonden voor BAM Swiss om de verdere ontwikkeling te ondersteunen.”

Overname in lijn met strategie Implenia

“Implenia versterkt met deze transactie zijn aanwezigheid op de markt en wordt een toonaangevende speler voor de bouw van gezondheidszorgprojecten in Zwitserland, een belangrijke aanjager voor projecten met een groot groeipotentieel”, aldus CEO André Wyss van Implenia. “De overname is in lijn met onze strategie en het doel van Implenia’s divisie Bouw om ons marktaandeel als totaalaanbieder voor complexe grootschalige projecten te vergroten. De Consulting-afdeling van de divisie maakt het mogelijk vroegtijdig in contact te staan met opdrachtgevers en zorgt voor gezamenlijke betrokkenheid van alle stakeholders in de ontwerp- en voorbereidingsfase.”

Bron: BAM


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.