BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Galère

Nieuws 02-12-2021 om 11:39 - Aannemers en bouwbedrijven


BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Galère


Koninklijke BAM Groep verkoopt de aandelen van werkmaatschappij BAM Galère aan de Belgische bouwgroep Thomas & Piron. Dit is inclusief de dochteronderneming BAM Lux en het materieel van BAM Galère, beheerd door BAM Mat.

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Partijen maken geen financiële details bekend over de transactie. De transactie zal een beperkte invloed hebben op de winst-en-verliesrekening voor 2021 en de winstverwachting voor 2021 blijft volgens BAM ongewijzigd.

BAM Galère

BAM Galère, gevestigd in Chaudfontaine (Luik), realiseert bouw- en infrastructuurprojecten voor zowel de publieke als de private sector. BAM Galère heeft een leidende positie in Franstalig België en is actief in Wallonië, Brussel en – via dochteronderneming BAM Lux – in het Groothertogdom Luxemburg. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en telt 650 medewerkers, die bouw- en infraprojecten realiseren.

Building a sustainable tomorrow

“Met deze transactie zetten wij een verdere stap voorwaarts in de uitvoering van onze strategie Building a sustainable tomorrow”, zegt CEO Ruud Joosten van Koninklijke BAM Groep. “We herstructureren het portfolio van BAM om ons te concentreren op markten en projecten waar we onze bewezen concurrentiekracht kunnen benutten en kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de bouwsector. Met Thomas & Piron als nieuwe eigenaar hebben wij een betrouwbare partner gevonden en de weg uitgezet voor de succesvolle toekomst van BAM Galère en de medewerkers.”

Bron: BAM


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.