Bijzonder staalframebouwproject levert BIM Award op

Nieuws 06-12-2022 om 10:59 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus


Bijzonder staalframebouwproject levert BIM Award op


Dankzij CFP Engineering, specialist in koudgevormde staalprofielen, werd een compleet (prefab staalframe) casco van een vrijstaande woning in zeven dagen gemonteerd. Daarvoor is de volledige werkvoorbereiding, productie en montage vanuit Tekla Structures aangestuurd en de productie van de elementen vanuit Trimble Connect. Dankzij het gedetailleerde model en door tijdens het ontwerpen na te denken over optimaal gebruik van materialen, is er flink wat tijd en materiaal bespaard. Dit is ook bij de jury van de BIM Awards niet onopgemerkt gebleven. Zij verkozen het staalframebouwproject tot één van de winnaars van de Construsoft BIM Awards.

Corné Verhoeven, tekenaar bij CFP Engineering: “Het is gaaf om met de BIM Awards mee te doen, omdat je zo je project in de picture kunt zetten en de competitie kunt aangaan met anderen om Tekla Structures verder in te zetten in het proces.”

BIM-model met 120 prefab elementen

“In 2020 is CFP Engineering gevraagd om een woning volledig uit te werken”, vertelt Verhoeven. “De opdrachtgever wilde de woning in eigen beheer bouwen en wij kregen de vraag om dit uit te werken, dus inclusief beplatingen, leidingen en beton. Dit heeft geresulteerd in een BIM-model wat bestond uit 120 prefab staalframe-elementen die uiteindelijk in zeven dagen op de bouwplaats zijn gemonteerd.” Lees meer.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.