BIM features binnen ArcGIS

Nieuws 22-06-2023 om 15:46 - Softwareleveranciers


BIM features binnen ArcGIS


BIM features binnen ArcGIS

Duik met ons mee in de boeiende wereld waar Building Information Modeling (BIM) en ArcGIS samenkomen. Ontdek hoe deze krachtige combinatie een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan het ontwerp, de analyse en het beheer van gebouwen en infrastructuren.

Viewshed Analyse

Met behulp van de Interactieve Analyse tool in ArcGIS Pro kunt u het zichtveld bepalen vanaf een locatie naar keuze. De kleuren hebben een specifieke betekenis: groene vlakken vertegenwoordigen gebieden die zichtbaar zijn vanaf deze locatie, terwijl de roze vlakken gebieden aanduiden die niet zichtbaar zijn.

Slice tool

Met behulp van de Slice tool in ArcGIS Online en ArcGIS Pro kunt u BIM- of GIS-gegevens onder de grond bekijken. Deze tool maakt het mogelijk om aanvankelijk niet-zichtbare gegevens tevoorschijn te halen, zoals kabels en leidingen, riolering en de omvang van boomwortels. Bovendien worden ook de funderingen van het BIM-model zichtbaar gemaakt.

Gebouwverkenner

Maak gebruik van de Gebouwverkenner in ArcGIS Online om een Revit-model grondiger te onderzoeken. Met deze tool kunt u de verschillende disciplines bekijken door ze zichtbaar of onzichtbaar te maken. Bovendien kunnen ook het dak en de vloeren worden uitgeschakeld, waardoor een gedetailleerdere analyse mogelijk is.

Daglicht analyse

In zowel ArcGIS Online als ArcGIS Pro is het mogelijk om schaduwen weer te geven. Bovendien biedt de Daglicht tool ondersteuning bij het visualiseren van schaduwen over een bepaalde tijdsperiode.


Esri Nederland

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Frank de Zoeten

Telefoon:
010 217 07 00

Over Esri Nederland:
Een kaart verbindt mensen, waar ze ook zijn. Dankzij het inzicht dat kaarten en geografische analyses geven, is het mogelijk een verschil te maken. Wereldwijd werken meer dan 350.000 organisaties dagelijks met de innovatieve technologie van Esri. Vooruitstrevende organisaties lossen businessproblemen op met Location Intelligence en leggen nieuwe kansen bloot. In Nederland bestaat het brede netwerk uit meer dan 1.600 Nederlandse organisaties, waaronder grote steden, overheden en het bedrijfsleven. Deze organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met een geografisch informatiesysteem (GIS).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.