BIM for Rail Bootcamp in digitale vorm op 25 november

Event 11-11-2021 om 10:21 - BIM-adviseurs - Infra en civiele techniek


BIM for Rail Bootcamp in digitale vorm op 25 november


Royal HaskoningDHV heeft zijn jaarlijkse BIM for Rail Bootcamp opnieuw uitgesteld. Deze tweedaagse fysieke bijeenkomst zou plaatsvinden in het Britse Birmingham, maar is nu doorgeschoven naar juni 2022. In plaats daarvan komt er op donderdag 25 november tussen 10.00-12.00 uur een kortere digitale versie.

“Om toch een ​​platform te bieden voor de uitwisseling van ideeën voor de spoorsector, hebben we besloten om het BIM for Rail Bootcamp van dit jaar om te zetten naar een kortere en digitale versie”, vertelt Peter Boom, director rail asset management and digitisation bij Royal HaskoningDHV. Dit evenement staat gepland voor donderdag 25 november tussen 10.00-12.00 uur en is door iedereen online te volgen die belangstelling heeft.

De organisatie is in handen van Royal HaskoningDHV en wordt vanuit de studio in Rotterdam gefaciliteerd door mediapartner RailTech.com. ProRail en het Zwitserse SBB zijn naast de Universiteit van Birmingham programmapartners. Voor eenvoudige toegang wordt er gebruik gemaakt van een webinar tool.

Drie sprekers

Er staan drie sprekers op het programma, gevolgd door een interactieve sessie. “Denk daarbij aan open discussies en het inventariseren van best practices. Alles om de spoorsector vooruit te helpen met BIM, want ook in Nederland kunnen we nog wat leren andere landen en sectoren.”

Jugal Makwana van Royal HaskoningDHV zal vanuit zijn rol als bestuurslid van buildingSMART International ingaan op de noodzaak van open standaarden bij het gebruiken van BIM en enkele voorbeelden geven van best practices waar BIM wordt toegepast in een spoorwegomgeving.

Thymo van den Brug van ProRail gaat deelnemers informeren over de route die ProRail volgt om een ​​datagedreven spoorbeheerder te worden.

Clive Roberts van het Birmingham Center for Railway Research and Education geeft een presentatie over hoe BIM, Digital Twins en andere digitale hulpmiddelen in verschillende levensfases van een asset kunnen worden toegepast en hoe deze aanpak veel verschillende fasen in ene project kan ondersteunen.

Bootcamp in 2022

Deelnemers aan het digitale evenement worden ook geïnformeerd over het concept voor de BIM for Rail 2022 Bootcamp en opgeroepen om ideeën, verwachtingen en suggesties te delen voor het tweedaagse programma dat volgend jaar wordt gehouden in het Britse Birmingham. Dit BIM for Rail Bootcamp wordt georganiseerd in samenwerking met het Birmingham Centre for Railway Research and Education (BCRRE) en vindt plaats op 8 en 9 juni 2022.

Gratis aanmelden

Aanmelden voor de gratis digitale versie van BIM for Rail Bootcamp op 25 november kan hier.

Bron: SpoorPro


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.