BIM gebruiken voor infrastructuur

Nieuws 23-08-2022 om 11:27 - Infra en civiele techniek


BIM gebruiken voor infrastructuur


Infrastructuurprojecten behoren tot de meest complexe en uitdagende om uit te voeren. Er gelden strengere eisen en deadlines en een hogere technologische drempel. In een lezenswaardig artikel op PBCToday legt ACCA Software uit hoe BIM kan worden ingezet voor beter ontwerp, coördinatie en constructie van infrastructuur.

BIM kan binnen de infrastructuur worden ingezet in projecten zoals bruggen, tunnels, wegen of spoorwegen. Met BIM kan alle informatie die nodig is voor het ontwerp, de bouw en het beheer van infrastructuur worden geïntegreerd in één enkel digitaal 3D-model.

Gebruik BIM in infrastructuur en:

  • Plan en ontwerp met door middel van virtuele simulaties waarmee verschillende scenario’s kunnen worden getest en potentiële problemen kunnen worden geïdentificeerd voordat de bouw begint.
  • Optimaliseer de afstemming tussen de verschillende disciplines die bij het project betrokken zijn.
  • Beheer infrastructuuronderhoud optimaal en verminder de noodzaak van noodreparaties door het bewaken van de toestand van afzonderlijke componenten van de constructie en toekomstige onderhoudsbehoeften te plannen.
  • Verbeter de samenwerking tussen teams omdat ze toegang hebben tot één centrale database, waar alle relevante informatie wordt opgeslagen.

Lees het hele Engelstalige artikel via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.