BIM-Q cloudplatforms op een rijtje: Adoddle, Autodesk, BIMlink, Dalux (1/2)

Nieuws 13-10-2022 om 11:34 - BIM-cloudplatforms


BIM-Q cloudplatforms op een rijtje: Adoddle, Autodesk, BIMlink, Dalux (1/2)


Deze week is BIM-vergelijkingsplatform BIM-Q gelanceerd, ontstaan uit de samenwerking tussen HNBP, BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede. Met deze tool vergelijken bedrijven in de bouw en infra de features van BIM-cloudplatforms van softwareleveranciers in Nederland. Bij de lancering vergelijkt de tool acht platforms, en in dit artikel worden de eerste vier voorgesteld.

De leveranciers die BIM-Q bij lancering vergelijkt, zijn: Adoddle, Autodesk Construction Cloud, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D en Trimble Connect. Op termijn zal de tool meer aanbieders gaan vergelijken.

Adoddle

Adoddle is de BIM-cloudsoftware van Asite. Het Adoddle platform geeft alle betrokkenen de benodigde informatie, samenwerking en structuur. Het platform wordt op maat gemaakt waarmee gebruikers de structuur en inhoud van het eigen bedrijfsproces kunnen behouden. Lees meer over Adoddle.

Autodesk Construction Cloud

Autodesk maakt software voor mensen die dingen maken. Ze leveren software aan meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Autodesk Construction Cloud is daar onderdeel van. Autodesk Construction Cloud verbindt workflows, teams en data in elke bouwfase om risico’s te verminderen, efficiëntie te maximaliseren en winst te verhogen. Lees meer over Autodesk Construction Cloud.

BIMlink

Het Haagse BIMlink is een online gebouwdossier voor het opslaan en beheren van informatie over elke fase van het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Alle juiste documenten, tekeningen en modellen over alle levensfases van een gebouw zijn 24/7 online, veilig en gestructureerd beschikbaar voor de betrokken projectpartners. Lees meer over BIMlink.

Dalux

Dalux is naar eigen zeggen de grootste BIM-leverancier van Europa. Het bedrijf heeft inmiddels gebruikers in meer dan 147 landen. Dalux is een online platform met applicaties voor verschillende bouwfases. Het platform heeft een uitgebreide DMS-omgeving en een krachtige modelviewer. Lees meer over Dalux.

Aanstaande dinsdag worden de volgende vier BIM-cloudplatforms voorgesteld. Vertegenwoordig jij een BIM-cloudplatform dat niet op BIM-Q staat? Neem contact op over de mogelijkheden via mail of bel ons op 088 776 3444.


BIM-Q

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Rene Frederick

Adres:
Jaq. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over BIM-Q:
BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. Het is een gratis online vergelijkingstool die de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.