BIM-Q cloudplatforms op een rijtje: Procore, StreamBIM, Synchro 4D & Trimble Connect (2/2)

Nieuws 18-10-2022 om 10:59 - BIM-cloudplatforms


BIM-Q cloudplatforms op een rijtje: Procore, StreamBIM, Synchro 4D & Trimble Connect (2/2)


Vorige week is BIM-vergelijkingsplatform BIM-Q gelanceerd, ontstaan uit de samenwerking tussen HNBP, BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede. Met deze tool vergelijken bedrijven in de bouw en infra de features van BIM-cloudplatforms van softwareleveranciers in Nederland. Bij de lancering vergelijkt de tool acht platforms, vorige week hebben we de eerste vier voorgesteld. In dit artikel volgen de andere vier BIM-cloudplatforms.

BIM-Q vergelijkt bij lancering acht leveranciers: Adoddle, Autodesk Construction Cloud, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D en Trimble Connect. Op termijn zal de tool meer aanbieders gaan vergelijken.

Procore

Wereldwijd gebruiken honderdduizenden gebruikers de constructiebeheersoftware van Procore. De software helpt de projectefficiëntie en aansprakelijkheid drastisch te verhogen door projectcommunicatie en -documentatie te stroomlijnen en te mobiliseren en uiteindelijk de winst te vergroten. Met Procore kunnen bouwprofessionals samenwerken aan projecten vanaf elk met internet verbonden apparaat. Daarbij hebben ze toegang tot alle projectdocumenten, contracten, RFI’s, indieningen, planningen en tekeningen en meer. Meer over Procore.

StreamBIM

StreamBIM is Noorse software voor 3D BIM-samenwerking in alle stadia van het bouwproject. Van ontwerp, tot constructie, tot oplevering en onderhoud van faciliteiten. Gebruikers hebben altijd toegang tot het nieuwste 3D BIM-model en tekeningen vanuit het veld, evenals documentproblemen en het voltooide as-built werk. Lees meer over StreamBIM.

Synchro 4D

Synchro is een leverancier van verschillende applicaties en software waaronder Field en Synchro 4D. Field is een online informatie beheerplatform. Synchro 4D is een planningstool voor het koppelen en genereren van 4D-planning vanuit het BIM. Synchro wordt in Nederland geleverd door Bentley Systems. Meer over Synchro 4D.

Trimble Connect

Trimble Connect is een open samenwerkingstool voor het opslaan, beheren en gebruiken van bouwinformatie en modellen. Trimble Connect is een open samenwerkingstool voor het opslaan, beheren en gebruiken van bouwinformatie en modellen. Leverancier van Trimble Connect is Construsoft. Lees meer over Trimble Connect.

Binnenkort voegen we weer nieuwe BIM-cloudplatforms toe aan BIM-Q. Vertegenwoordig jij een BIM-cloudplatform dat niet op BIM-Q staat? Neem contact op over de mogelijkheden via mail of bel ons op 088 776 3444.


BIM-Q

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Rene Frederick

Adres:
Jaq. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over BIM-Q:
BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. Het is een gratis online vergelijkingstool die de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.