BIM-Q uitgelicht: BIM.works

Nieuws 30-01-2024 om 10:21 - BIM-cloudplatforms - Nieuws


BIM-Q uitgelicht: BIM.works


Met BIM-Q vergelijk je de functionaliteit van BIM-applicaties van softwareleveranciers. Inmiddels vergelijken we al 18 BIM-cloudplatforms en modelcheckers, en daar komen er steeds meer bij. De komende periode zetten we de leveranciers en applicaties voor je op een rijtje. Deze keer is het de beurt aan BIM.works van BIM Base.

BIM.works is een Open BIM-oplossing van leverancier BIM Base. Het is een database gespecialiseerd in het opslaan van IFC-data. Een aantal webgebaseerde componenten kunnen worden ingebed in andere applicaties, en dat is ook direct de focus van BIM Base; klanten zo snel en makkelijk mogelijk de voordelen van Open BIM laten benutten. BIM.works draait als SaaS, maar ook on-premise.

BIM.works is geen platform voor end-users, maar heeft wel de mogelijkheid om modellen te controleren met de IDS-standaard van buildingSMART. Ook kan je in BIM.works zelf zo’n IDS samenstellen. Sterker nog, met behulp van A.I. kun je regels inspreken in het Nederlands, en deze vervolgens door het platform laten vertalen naar de IDS-structuur.

Om de integratie nog makkelijker te maken, biedt BIM Base tools zoals SDKs in verschillende talen om de software snel te integreren in andere software.

Profiel op BIM-Q: BIM.works

Meer informatie: BIM.works


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.