BIM-SPEED organiseert wedstrijd BIM for Building Renovation

Nieuws 03-08-2021 om 10:47 - BIM-adviseurs - Softwareleveranciers


BIM-SPEED organiseert wedstrijd BIM for Building Renovation


BIM-SPEED lanceert de wedstrijd BIM for Building Renovation die plaatsvindt van 21 juni 2021 tot 21 januari 2022. De wedstrijd is voor multidisciplinaire teams van professionals en studenten die actief zijn in de ontwerp- en bouwsector.

Deelnemers presenteren ontwerpprojecten voor gebouwrenovatie die ten minste één van de BIM-tools en -methodologieën toepassen van partners van BIM-SPEED (exclusief of in combinatie met andere tools die op de markt beschikbaar zijn). Deze tools moeten energiebesparingen en comfort opleveren voor de bewoners en tegelijkertijd de duur en de kosten van het totale renovatieproces verminderen.

Een onafhankelijke jury beoordeelt anoniem alle ingediende projecten, waarbij de prijzen worden uitgereikt aan de drie beste finalisten in elke categorie: professionals en studenten.

Wie kan deelnemen?
  • Dit is een gratis wedstrijd die is opgedeeld in twee categorieën, een voor ontwerp- en bouwprofessionals en een andere voor studenten. Deelname staat open voor multidisciplinaire teams bestaande uit ten minste twee leden met verschillende professionele/educatieve achtergronden.
  • De wedstrijd staat open voor alle nationaliteiten.
  • Er is geen beperking op het aantal leden in elk team, noch op het aantal disciplines dat in elk team is vertegenwoordigd.
  • Elk team moet minimaal één van de BIM-SPEED-tools gebruiken die te vinden zijn in het BIM-SPEED-platform.
  • Voor de professionals zal het team moeten werken aan het renovatieontwerp van een woningbouwproject. Het project moet zich in de ontwerpfase bevinden.
  • Voor de studenten zal het team gebruik moeten maken van een renovatieontwerpproject van een van de BIM-SPEED-demonstratielocaties die na de registratie door het wedstrijdteam moeten worden geleverd. Op het moment van inschrijving dienen de deelnemers ingeschreven te zijn voor een academische opleiding van een erkende onderwijsinstelling.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.