BIMlink een van de launching partners van platform Rtunda

Nieuws 01-03-2023 om 16:11 - BIM-adviseurs


BIMlink een van de launching partners van platform Rtunda


BIMlink, HFB en OMRT zijn launching partners van Rtunda, een nieuw platform dat bedrijven ondersteunt met analyses zoals BENG-regelgeving en voor geluids- en daglichtanalyses. Die analyses zijn relevant tijdens de ontwikkelfase van gebouwen. Op Rtunda kunnen klanten die analyses als losse producten afnemen waardoor het besluitvormingsproces aanmerkelijk sneller kan worden doorlopen.

Rtunda laat zien dat digitalisering van de bouw- en vastgoedsector ingrijpend kan bijdragen aan het verkorten van vaak langdurige ontwikkel- en ontwerpprocessen. Die zijn het gevolg van allerlei analyses die nodig zijn voor besluitvorming van een bouwproject. Het maken van analyses kan aanzienlijk sneller en efficiënter door dit proces te standaardiseren. Zo zijn analyses voor BENG, geluid en daglicht maar ook exploitatieberekeningen nodig voor een goede onderbouwing van besluitvorming tijdens het ontwikkelproces.

Analyses en rapporten

Op het platform Rtunda kunnen analyses vooraf snel duidelijkheid geven over de mogelijkheden van een project en de kosten van specifieke maatregelen. Denk aan geluidoverlast langs een snelweg, de energievraag van een gebouw of het aantal bezonningsuren voor de opbrengst van zonnepanelen. In de huidige situatie moeten bouwbedrijven nog veelal een beroep doen op soms dure adviseurs die analyses uitvoeren en rapporten schrijven. Door de samenwerking tussen meerdere partners die verbonden zijn aan het platform van Rtunda, kunnen die adviezen nu veel sneller en eenvoudiger worden opgeleverd.

Samenwerking partners

Rtunda heeft drie launching partners: BIMlink, HFB en OMRT. BIMlink heeft een faciliterende rol voor het ontsluiten en borgen van de informatiestroom en data. HFB verzorgt projectlocatie-analyses en OMRT kan als adviesbureau uiteenlopende analyses maken die nodig zijn voor besluitvorming in het ontwikkelproces.

Klanten kunnen één of meerdere productanalyses kiezen en die bestanden in een veilige omgeving op het BIMlink-platform opslaan. De adviserende partijen gaan vervolgens aan de slag met het maken van een uitgewerkt rapport op basis van de verstrekte informatie en de al aanwezige informatie op BIMlink. Alle projectinformatie is vervolgens geborgd vanuit één digitale omgeving. “De samenwerking met BIMlink is met name gekozen omdat de mogelijkheden van het platform actief worden doorontwikkeld”, aldus oprichter Jeroen Putter van Rtunda.

Toekomst

Het juiste advies verkrijgen, kan volgens Putter centraal worden geregeld door samenwerking tussen adviseurs. “Onze launching partners bieden al veel mogelijkheden, maar ik verwacht dat in de toekomst meerdere adviseurs zich aansluiten als partners met specifieke adviesdiensten. We zijn ervan overtuigd dat we middels dit concept de markt ontzorgen”, besluit Putter.

Bron: BIMlink


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.