BIMlink en KYP Project maken planning zichtbaar in BIM-model met API-koppeling

Nieuws 02-02-2021 om 10:33 - Alle rubrieken - Softwareleveranciers


BIMlink en KYP Project maken planning zichtbaar in BIM-model met API-koppeling


BIMlink heeft zijn cloudplatform voor gebouwdossiers per 1 februari 2021 gekoppeld aan de interactieve planningstool KYP Project. Via een API is het nu mogelijk om de digitale planning en daarbij behorende taken uit KYP Project te koppelen aan de elementen uit het 3D-/BIM-model in BIMlink. Door het model en de planning direct met elkaar te verbinden kunnen klanten hun bouwprojecten efficiënter inplannen.

Voor elk bouwproject is een goede planning noodzakelijk om de deadline op tijd te halen. Het is dan ook van groot belang om al het benodigde materiaal in een specifieke volgorde te laten leveren, in het project te plaatsen en vervolgens de voortgang bij te werken in de planning. Dit vraagt om vergaande kennis op gebied van het bouwproces, de materialen en het te gebruiken materieel. Met de koppeling tussen BIMlink en KYP Project is dit proces heel inzichtelijk en heel eenvoudig.

In één oogopslag de status van het project

In KYP Project is de projectplanning digitaal zodat iedere betrokken partij altijd en overal inzicht heeft in de actuele status van het project. BIMlink is een open platform voor het opbouwen en beheren van digitale vastgoeddossiers. Door de gerealiseerde API-koppeling tussen KYP Project en BIMlink hebben klanten van beide bedrijven nu online toegang tot hun BIM-modellen, kunnen ze de status van het geplande werk zien en werken alle betrokkenen in het project beter samen. In één oogopslag weet iedereen in het team welk werk is gepland, wat is gerealiseerd en waar nog aan moet worden gewerkt. Ook is het mogelijk om objecten in het 3D-model te selecteren en de planning in KYP Project naar wens aan te passen. Per object is duidelijk welke discipline, materialen en geplande tijdsduur aan werkzaamheden is toegewezen.

Interactieve planning

Veel kleinere en grote bouw- en onderhoudsbedrijven zijn inmiddels enthousiaste gebruikers van de interactieve planningstool van het Nederlandse KYP Project. Door de eenvoud en het gebruiksgemak zijn al veel uitvoerders, werkvoorbereiders en op directieniveau bij aannemers als Dura Vermeer, BAM, Koopmans/TBI, Aan de Stegge en Nijhuis verknocht aan deze software.

Door de bouw voor de bouw

KYP Project is een tool die door de bouw en voor de bouw is ontwikkeld. Veel functies zijn namelijk ontstaan na feedback van gebruikers. “Steeds vaker krijgen we vragen over de mogelijkheid om de planning ook te visualiseren in het 3D-/BIM-model”, zegt accountmanager Rick Remmelzwaal van KYP Project. “Dit was onmogelijk totdat we de visualisatiemogelijkheden van BIMlink konden gebruiken en integreren. De wens van onze klanten om overzicht te creëren voor het geplande en gerealiseerde werk is nu mogelijk geworden, en zelfs meer!”

Direct beschikbaar

De koppeling tussen BIMlink en KYP Project is inmiddels uitgebreid getest en operationeel. Klanten van de SaaS-oplossing van KYP Project en het BIMlink-platform hebben vanaf 1 februari 2021 toegang tot de gezamenlijke functionaliteit. BronBIMlink


BIMlink

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Roy van der Velden

Adres:
Bezuidenhoutseweg 105, 2594 AC Den Haag, Nederland

Telefoon:
070 219 08 00

Over BIMlink:
BIMlink is een online gebouwdossier voor het opslaan en beheren van informatie over elke fase van het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Alle juiste documenten, tekeningen en modellen over alle levensfases van een gebouw zijn 24/7 online, veilig en gestructureerd beschikbaar voor de betrokken projectpartners. Alle projectpartners hebben toegang tot actuele data uit het dossier die voor hen relevant is. Zo wordt het gebouw efficiënt en gezamenlijk gebouwd en beheerd.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.