BIM’mers aan het woord: mortelmans van tricht

Event 12-08-2021 om 8:45 - Architectenbureaus


BIM’mers aan het woord: mortelmans van tricht


KUBUS organiseert vanmiddag 12 augustus om 14.30 de webinar BIM’ers aan het woord met mortelmans van tricht. Borja Martinez spreekt dan over hoe dit architectenbureau projectontwikkelaars en investeerders op ingenieuze wijze bijstaat met het hertekenen van terreinen die worden herbestemd tot kwalitatieve woon- en werkomgevingen.

BIM staat centraal in hun werkzaamheden en bij het modelleren maakt het kantoor uitsluitend gebruik van Archicad. De sessie gaat in op hoe BIM wordt toegepast op:

  • Voorontwerp: oppervlakteschema’s berekenen afhankelijk van grondsoort, BVO’s, rekenregels voor parkeerplaatsen
  • Ontwerpfase: het gebruik van Twinmotion in communicatie met de klant.
  • Bouwaanvraag: de nieuwe template gebruiken bij het maken van tekeningen
  • Aanbesteding: het gebruik van raam- en deurschema’s en de nieuwe procedure voor het berekenen van grondwerken
  • Uitvoering: het coördineren van verschillende modellen met behulp van IFC-exports, BIMcollab als coördinatietool en het gebruik van de BCF-manager om clashes door te sturen.
mortelmans van tricht architecten

mortelmans van tricht architecten is gevestigd in Antwerpen en is in 2017 door architecten Sebastian Mortelmans en Filip Van Tricht opgericht. Het bureau heeft een team met een gezonde mix van ervaring en jeugd. Het team helpt bedrijven met het doordacht bedenken, ontwerpen en duurzaam bouwen van werkplekken.

Informatie en aanmelden: KUBUS


Deze sessie van BIM’mers in het woord wordt gegeven in het Engels.


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Lean Vervoort-Vergeldt

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in de Benelux, ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en serviceprovider van Solibri. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.