Blog: Software voor duurzaam ontwerpen

Opinie 23-05-2022 om 17:23 - Innovatie en duurzaamheid - Softwareleveranciers


Blog: Software voor duurzaam ontwerpen


Pelin Haynes, Professional Services Consultant bij Graphisoft UK, schrijft in een blog op PBCToday hoe digitale technologieën volgens haar kunnen zorgen voor duurzaam ontwerpen.

Volgens de UK Green Building Council is de gebouwde omgeving verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van de CO2-uitstoot in het VK. Bovendien is ongeveer de helft de uitstoot van deze sector afkomstig van het verwarmen, verlichten en koelen van gebouwen.

Minder CO2-uitstoot

In de afgelopen jaren is de bouwsector begonnen met het terugdringen van de CO2-uitstoot, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van moderne kantoren die voldoen aan de LEED- of WELL-energienormen, CO2-arme scholen en sociale huisvestingsprogramma ’s die zijn ontworpen volgens de Passivhaus-normen.

Er moet volgens Haynes echter veel meer en sneller worden gedaan als het VK enige kans wil hebben om zijn belofte na te komen en tegen 2050 netto nul uitstoot te bereiken. En daarbij komen volgens haar meerdere aspecten kijken:

  • Optimaal gebruik van de zon
  • Natuurlijke ventilatie en wateropvang
  • Fabric-first aanpak
  • Software voor duurzaam ontwerpen

Lees de volledige Engelstalige blog van Pelin Haynes op PBCToday via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.