BNA benoemt nieuw bestuur

Nieuws 20-09-2023 om 9:52 - Architectenbureaus - ICT-dienstverleners


BNA benoemt nieuw bestuur


De ledenraad van de BNA heeft zes nieuwe bestuursleden benoemd. Annegien van Dijk (BRIQUE Architecten), Floris Overheul (Mecanoo), Wouter Thijssen (MVSA), Tim Vermeend (Urban Climate Architects), Jeroen de Willigen (De Zwarte Hond) en Jan Peter Wingender (Winhov) nemen de komende periode plaats in het bestuur.

De BNA meldt dat het binnen een strakke planning is gelukt om een mooi kernteam te formeren, dat bestaat uit collega’s met een grote kennis van het vakgebied en een waardevol eigen perspectief. Wel zien ze nog lacunes in het team; onder de sollicitanten waren vrouwelijke kandidaten, jonge architecten en vertegenwoordigers van jonge bureaus dun gezaaid, zegt voorzitter Joost Ector van de selectiecommissie. “Dat kan met verdere uitbreiding van het team worden verbeterd. Ik vertrouw erop dat dit nieuwe bestuur erin zal slagen om in de interessante tijd die voor ons ligt het belang van architectonische kwaliteit effectief te bepleiten.”

Per 22 september verdiept het nieuwe bestuur zich naar eigen zeggen in de BNA als vereniging, buigt het zich over de prioriteiten die er liggen, zoals het vinden van een geschikte voorzitter en een nieuwe directeur, en start het met het uitwerken van de governance en het bepalen van de focuspunten in de belangenbehartiging.

“Architecten zijn inventieve probleemoplossers, en in Nederland spelen op dit moment een aantal grote complexe vraagstukken”, meldt het zojuist benoemde BNA-bestuur. “Veel van deze opgaven, zoals de klimaatverandering, de inclusieve samenleving en de huidige woningnood zijn ruimtelijk van aard. Dat vraagt ons inziens zowel om een sterke positie van architecten in samenleving, als om het versterken van de kennis en kunde van de architecten zelf. Met dit bestuur gaan we daar hard aan werken.” Eind dit jaar zal er naar eigen zeggen meer duidelijkheid zijn over de toekomstige richting en koers van BNA.

Bron: BNA


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.