BNA interviewt Roger Tan van digiGO over belang digitalisering

Nieuws 08-02-2024 om 11:03 - Architectenbureaus - Nieuws


BNA interviewt Roger Tan van digiGO over belang digitalisering


BNA interviewde recent Roger Tan, directeur Projecten & Programma’s bij digiGO en oud-BNA bestuurslid, over de rol van digitalisering in de bouw en architectuur. Deze sector loopt volgens Tan achter op andere belangrijke sectoren, terwijl het zorgt voor meer efficiëntie en minder faalkosten.

Roger Tan noemt in het interview hoe stichting digiGO zich inzet voor bewustwording en implementatie van BIM, maar ook van digitalisering in brede zin. Het maken van een digitale basisinfrastructuur is volgens Tan de belangrijkste doelstelling van de stichting.

“We zetten een digitaal stelsel op waarin we afspraken maken met elkaar om veilig digitaal data uit te kunnen wisselen”, zegt hij. “Informatie die ook leesbaar moet zijn voor machines, zodat mensen zich kunnen concentreren op het moeilijkere werk. Zo blijft er meer ruimte over voor het creatieve aspect van ontwerpen. Digitalisering doen we niet omdat het ‘leuk’ is, maar omdat we echt grote uitdagingen hebben in de sector.”

Uitdagingen

De genoemde uitdagingen zijn er op het gebied van woningnood, klimaatadaptatie en duurzaam bouwen, maar er is ook een groot tekort aan mensen in de sector, aldus Tan. “Digitalisering maakt het mogelijk om efficiënter te werken en met minder faalkosten.” Hij beseft dat digitalisering alleen de uitdagingen in de bouw en architectuur niet gaat oplossen, maar stelt wel dat digitalisering altijd een belangrijke component zijn in iedere oplossing zal zijn.” Tan ziet het denken over de gebouwde leefomgeving wel langzaam veranderen. “Het bewustzijn dringt door dat we niet alleen een fysieke opgave hebben, maar dat die ook een digitale component heeft.”

Lees het gehele interview op BNA.

Bron: BNA


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.