Bouw Fehmarnbelt van start

Nieuws 04-02-2021 om 10:56 - Projectontwikkelaars


Bouw Fehmarnbelt van start


De joint venture Femern Link Contractors is begonnen met de bouw van de Fehmarnbelt, ’s werelds langste afgezonken tunnel. De 18 km lange gecombineerde weg- en spoortunnel tussen Duitsland en Denemarken wordt 9 meter hoog en 43 meter breed en moet de handel en het toerisme in Noord-Europa bevorderen.

Aan Deense zijde is gestart met de bouw van de fabriek voor de 200 meter lange prefab betonnen tunnelelementen, die worden afgezonken om de vaste verbinding te vormen tussen de regio Lolland Falster in Denemarken en de Duitse deelstaat Schleeswijk- Holstein. Het project zal op het hoogtepunt van de activiteiten 2.000 medewerkers tellen.

Kortere reistijd

Deze nieuwe infrastructuurvoorziening, een van de belangrijkste projecten in uitvoering in Europa, zal de reistijd tussen de Duitse en Deense kusten verkorten tot slechts zeven minuten per trein en tien minuten per auto, in plaats van de huidige reistijd van een uur per veerboot of een omweg van 160 km per auto. het project zal naar verwachting medio 2029 worden opgeleverd.

BIMPraat

Afgelopen november ging het tijdens een BIMPraat over de waarde van BIM bij infraprojecten al eens over de Fehmarnbelt. Lees het verslag van deze BIMPraat hier nog eens terug.

BronBAM


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.