Cadac webinar ‘Document Release Management ISO 19650’ op 23 november

Event 16-11-2023 om 10:36 - Nieuws - Softwareleveranciers


Cadac webinar ‘Document Release Management ISO 19650’ op 23 november


Op donderdag 23 november organiseert Cadac een webinar over het proces van documentvrijgave voor AEC- & Infra-professionals. Dit webinar is gericht op BIM-managers, procesmanagers en document controllers.

Tijdens dit webinar wordt er aandacht besteed aan het beheersbaar vrijgeven van alle mogelijke documenten die binnen een project in omloop zijn, en wordt er specifiek gekeken naar het scenario waarin de stakeholders werken in een ander Document Management Systeem.

Vrijgaveproces documenten

Binnen projecten werken stakeholders samen aan documenten. Het creëren, beoordelen en publiceren van documenten vindt volgens Cadac steeds vaker plaats in een centraal Document Management Systeem (DMS). Om een beheersbare documentenflow te borgen, worden vooraf afspraken gemaakt. Als basis wordt hiervoor steeds vaker de ISO 19650 standaard gebruikt.

Autodesk Construction Cloud

In het meest eenvoudige scenario werken alle stakeholders samen in één omgeving. Een veel gebruikt DMS hiervoor is de Autodesk Construction Cloud (ACC). In de praktijk blijkt echter dat binnen een project vaak een diverser landschap aan document management systemen wordt gebruikt.

Om documenten dan toch te delen worden ze bijvoorbeeld via mails of WeTransfer verstuurd. Dit adhoc delen van documenten veroorzaakt volgens Cadac een onbeheersbare situatie die resulteert in onduidelijkheid en vertragingen, of fouten en faalkosten.

Tijdens het webinar wordt ingezoomd op de integratieoplossing tussen ACC en SPO. Daarnaast biedt het een praktisch inkijkje hoe Cadacs integratieplatform Cadac Connect deze digitale documentenflow mogelijk maakt.

Het webinar op 23 november start om 10.00. Aanmelden is mogelijk via onderstaande link.

Bron: Cadac


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.