Caleffi publiceert eigen BIM-platform

Nieuws 22-03-2022 om 10:05 - Installatiebedrijven


Caleffi publiceert eigen BIM-platform


Appendagefabrikant Caleffi heeft een eigen BIM-kennisportaal gepubliceerd, met alle Caleffi MEP objectbibliotheken op één plaats.

In het Caleffi BIM-portaal staan bestanden die alle parameters bevatten die essentieel zijn voor een correcte BIM-interoperabiliteit, zonder overbodige informatie. Op het portaal bim.caleffi.com zijn productfamilies, projecten en RVT- en IFC-sjablonen te vinden voor de installatiesector. De Caleffi-content met technische specificaties is gratis en wordt in realtime bijgewerkt.

BIM-catalogus

Alle producten zijn gemodelleerd in bewerkingssoftware Revit, met een hoog niveau van parametrisering. Dan gaat het om afmetingen en aansluitingen, maar ook van het bereik, de configuraties en het toevoegen van tekstparameters om ingeschatte metrische berekeningen en specificaties op te stellen. ETIM-classificatie inbegrepen.

BIM-schema’s

Met de BIM-schema’s is het mogelijk om specifieke elementen op te vragen en te inspecteren, de stromingsrichtingen en het debiet de verifiëren en te werken met parametrische families. Door gebruik te maken van de BIM-schema’s wordt de ontwerptijd dus verminderd en met minder fouten een beter resultaat behaald.

Bron: Installatie


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.