Cao Bouw & Infra van toepassing op hele sector

Nieuws 07-09-2021 om 10:57 - Aannemers en bouwbedrijven - Infra en civiele techniek - Overheid


Cao Bouw & Infra van toepassing op hele sector


De cao Bouw & Infra is algemeen verbindend verklaard, zo schrijft Infrasite. Dat betekent dat de nieuwe cao van toepassing is op alle werkgevers en werknemers in de sector, ook als een bedrijf niet is aangesloten bij een cao-partij.

De werkgeversorganisaties en vakbonden in de bouw en infra werden het afgelopen mei eens over een nieuwe cao voor een periode van twee jaar. Deze cao trad in werking met terugwerkende kracht voor de jaren 2021 en 2022. In die periode krijgen werknemers in de bouw en infra er 4,5 procent loon bij. Er is ook een diplomabonus van 2.500 euro voor mensen die een BBL-opleiding afronden op niveau 2, 3 of 4. Verder staan er in de cao afspraken die het makkelijker moeten maken om mensen in vaste dienst te nemen.

Geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de cao nu dus algemeen verbindend verklaard. Hierdoor moeten ook bedrijven die niet zijn aangesloten bij één van de cao-partijen zich houden aan de afspraken. Dit moet voorkomen dat er concurrentie ontstaat op arbeidsvoorwaarden.

Cao voor 110.000 mensen

Een groep van dertien bedrijven had via een advocaat zijn bedenkingen geuit tegen de algemeenverbindendverklaring. Volgens hen zou de cao onvoldoende representatief zijn. Zo zou er iets niet kloppen aan de manier waarop is bepaald hoeveel mensen er binnen de werkingssfeer vallen. Daarin gaat het ministerie dus niet mee. De cao is naar schatting van toepassing op zo’n 110.000 mensen.

Bron: Infrasite


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.