Capgemini en Autodesk versterken BIM-samenwerking

Nieuws 07-12-2021 om 10:16 - Softwareleveranciers


Capgemini en Autodesk versterken BIM-samenwerking


Capgemini en Autodesk hebben een wereldwijde raamovereenkomst ondertekend voor samenwerking op het gebied van end-to-end BIM-platforms en transformatieprogramma’s. Capgemini wordt de eerste Authorized Autodesk System Integrator en speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van het programma.

Capgemini sloot in 2019 een wereldwijde overeenkomst met Autodesk voor het inzetten van een 360° BIM-platform, genaamd ReflectIoD, voor beheerders van gebouwen en infrastructuur.

Kracht van digital en cloud

In een tijd waarin BIM en Digital Twins industriestandaarden worden, moeten asset- en infrastructuurbeheerders het meeste halen uit hun bestaande infrastructuren. Dat terwijl ze de volgende generaties voorbereiden en bouwen, waarbij ze gedurende hun hele levenscyclus consequent gebruik maken van de volledige kracht van digital en cloud. Met deze nieuwe overeenkomst leveren Capgemini en Autodesk end-to-end BIM-platforms en transformatieprogramma’s, van adviesdiensten tot implementatie- en verandermanagementdiensten, evenals diensten voor platformbeheer.

Combinatie van expertise en activa

“Technologische convergentie moet hand in hand gaan met uitgebreide ecosystemen om de belofte van intelligente industrie te realiseren. Samenwerking rond uniforme data is de essentie van een digital twin. Deze geconsolideerde samenwerking met Autodesk brengt een unieke combinatie van expertise en activa om snel waarde te leveren, van ontwerp tot exploitatie”, zegt Jean-Pierre Petit, Digital Manufacturing Global Offer Leader van Capgemini.

Design, Make, Build en Operate

“Onze Autodesk-platformtechnologieën stellen onze klanten in staat om hun bedrijf fundamenteel te transformeren in Design, Make, Build en Operate in belangrijke industrieën. De sleutel tot succesvolle bedrijfstransformatie, op grotere schaal, op een tijdige en beknopte manier, betekent het realiseren van de volledige impact van die transformatie en het minimaliseren van risico’s”, zegt directeur Michael Russell van Partner Services Ecosystem. “Capgemini is een sterke partner die op een zeer bekwame en bewezen manier hulp biedt met een unieke combinatie van vaardigheden en diensten op het gebied van strategie, technologie, engineering en informatietechnologie.”

Bron: Capgemini


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.