Catenda benoemt Richard van Ammerzoden tot sales director

Benoemingen 14-06-2022 om 11:45 - BIM-cloudplatforms


Catenda benoemt Richard van Ammerzoden tot sales director


Leverancier Catenda van het BIM-cloudplatform Bimsync heeft Richard van Ammerzoden aangesteld als sales director voor Nederland en Vlaanderen. Daarmee intensiveert het bedrijf de aanwezigheid in de Nederlandstalige regio.

Van Ammerzoden heeft ruim 30 jaar verkoopervaring bij internationale leveranciers van BIM-software. Hij begon in 1989 al met het verkopen van de eerste BIM-oplossingen in de bouwsector. Van Ammerzoden verwacht dat Catenda de komende jaren succesvol blijft doorgroeien in de bouwsector en infrastructuurmarkt.

Langere samenwerking

De samenwerking tussen Catenda en Van Ammerzoden is al in 2015 ontstaan, bij de aanstelling van Brink als officiële Catenda-reseller in Nederland. Hij heeft daar 16 jaar gewerkt als senior accountmanager en sales manager. Als sales director Nederland van Catenda wordt hij het eerste aanspreekpunt van Brink, omdat de beide bedrijven hun samenwerking continueren.

Bimsync is in 2015 voor het eerst in Nederland verkocht. “Er was een toenemende behoefte aan een platform dat klanten helpt hun 3D-modellen op een eenvoudige wijze te delen en issues op te lossen”, licht Van Ammerzoden toe. “In die tijd werden er echter ook nog veel 2D-systemen gebruikt.”

CDE in opkomst

In de periode dat Catenda naar Nederland kwam waren 3D-software en EDM-systemen nog verschillende producten in de markt. Daarna is de vraag naar een ‘common data environment’ (CDE) sterk toegenomen, waarmee zowel 3D-modellen, EDM als issuemanagement worden ondersteund. “Open standaarden zijn tegenwoordig van cruciaal belang voor de samenwerking in de AEC-markt”, vervolgt Van Ammerzoden.  “IFC en BCF zijn inmiddels de norm voor het samenwerken in projecten, in steeds meer landen.”

Bron: Catenda


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.