Commercieel BIM Consultant (German-speaking)

Vacatures 17-02-2022 om 15:12 - Softwareleveranciers


Commercieel BIM Consultant (German-speaking)


Als BIM Consultant bij KUBUS maak je deel uit van ons Consultants Team dat momenteel bestaat uit 7 BIM specialisten, die allen een bachelor of master achtergrond hebben in architectuur of (burgerlijke) bouwkunde en veel hands-on ervaring. Elke BIM Consultant bij KUBUS is gespecialiseerd in één of meerdere van onze producten: ARCHICAD of BIMcollab.

Het Consultants Team ondersteunt onze klanten bij de implementatie en het gebruik van BIMcollab en BIMcollab ZOOM. Het wordt jouw taak om demo’s en webinars te verzorgen, implementaties te verzorgen en klanten proactief te benaderen. Je bent een kennisdrager binnen de organisatie, niet alleen voor development, maar ook voor marketing en sales.Daarnaast heb je een belangrijke stem in de ontwikkeling van onze producten. De feedback en verzoeken van onze klanten zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe features en content in de volgende iteraties van BIMcollab en BIMcollab ZOOM. Als BIM Specialist is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze informatie wordt doorgegeven aan de ontwikkelingsteams.

Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een bachelor- of masterdiploma in Architectuur of (civiele) Bouwkunde.
 • Ervaring met BIM in ontwerp, bouw of beide.
 • Kennis van BIM en IFC software (Solibri, Revit etc.) en een sterke wens om je kennis op dit gebied uit te breiden.
 • Je vindt het leuk om je kennis te delen met anderen.
 • Sterke affiniteit met automatisering van bouwprocessen.
 • Je spreekt vloeiend Duits en aanvullend Engels; goed begrip van het Nederlands is een grote pré.
 • Wij zijn alleen op zoek naar kandidaten die in/bij Nederland gevestigd zijn en vrij in Nederland kunnen werken.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een salaris van € 2.655 – € 5.047 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerk vergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.

Contact

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Reageer op deze vacature


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Lonneke van de Ven

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in de Benelux, ontwikkelaar van Nederlands meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en serviceprovider van Solibri. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.