Construsoft breidt uit met SketchUp-opleidingen

Nieuws 19-07-2022 om 10:34 - Aannemers en bouwbedrijven - Architectenbureaus - Ingenieursbureaus


Construsoft breidt uit met SketchUp-opleidingen


De vraag naar SketchUp als visualisatietool is groeiende, merken we ook bij Construsoft. Steeds meer mensen vinden de weg naar onze webshop en we zien dat veel klanten de software gebruiken in combinatie met Tekla Structures of Trimble Connect. In samenwerking met distributeur Design8 ontwikkelen we daarom een SketchUp-opleiding, specifiek gericht op de bouw.

Deel uw ideeën

“De komst van de webshop heeft de vraag naar SketchUp alleen maar bevorderd”, vertelt Agnes Steenbergen, die veel aanvragen van SketchUp verwerkt bij Construsoft. “We zien een groei bij ontwerpers, maar ook bij aannemers, omdat zij de software gebruiken voor snel inzicht in het 3D-model voor bijvoorbeeld bouwplaatsmanagement. Dit heeft ertoe geleidt dat we in samenwerking met Design8 nu verdere stappen zetten in het opleiden van mensen en een specifieke opleiding ontwikkelen. Hiervoor willen we ons vooral focussen op bedrijven in de bouwsector en juist de processen van de bouw binnen SketchUp leren.”

Combinatie met andere software

SketchUp is de afgelopen jaren gegroeid van een algemeen 3D-tekengereedschap naar een eenvoudige, laagdrempelige software voor BIM. Het eenvoudig en snel maken van 3D-visualisaties blijft de kracht van SketchUp, al bevat de software verschillende aanvullende functionaliteiten die focussen op databeheer en eenvoudige combinaties met andere software. Handig, voor alle bouwprofessionals die een verdieping zoeken met andere BIM-software, zoals Tekla Structures, Construsoft Window en Trimble Connect.

Naast dat SketchUp gemakkelijk werkt met andere software is het ook in te zitten voor diverse fasen van een project. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwplaatsmanagement. Stijn van Schaijk, BIM Processmanager bij Stam + De Koning Bouw bv (onderdeel van VolkerWessels), legt in dit artikel uit hoe SketchUp aansluit op uw BIM workflow.

Benieuwd naar de opleiding?

Hebt u al eens nagedacht over SketchUp en wilt u als een van de eersten de opleiding bij ons volgen? Laat uw gegevens achter via deze pagina, dan zorgen wij ervoor dat u als eerste meer informatie krijgt over deze nieuwe opleiding. Naar verwachting vindt de eerste training plaats na de zomer.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.