Construsoft Window volledig compatible met nieuwe ILS houten kozijnen

Nieuws 15-04-2021 om 11:37 - Softwareleveranciers


Construsoft Window volledig compatible met nieuwe ILS houten kozijnen

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) heeft de ILS voor houten kozijnen gelanceerd. Construsoft Window is klaar voor de toepassing van deze nieuwe ILS. De IFC-export sluit volgens het bedrijf volledig aan op deze standaard.

In het document van de NBvT is specifieke informatie over de opbouw van houten kozijnen vastgelegd; kozijnfabrikant- en softwarepakket-onafhankelijk. Het doel hiervan is dat er informatie voor de engineering van houten kozijnen op een uniforme, gestructureerde en efficiënte wijze kan worden aangeleverd.

Construsoft betrokken bij opzet ILS

Construsoft was als een van de softwareleveranciers betrokken bij het opzetten van de productspecifieke ILS. “Toen we werden gevraagd om mee te denken over de ILS en de eerste aanzet te zien kregen, waren we direct enthousiast. De industrie heeft nu een standaard waar vanuit gewerkt kan worden, waardoor klanten veel kostbare tijd kunnen besparen”, zegt Erwin Meijers, Productmanager kozijnsoftware bij Construsoft. “Straks wordt na het inlezen van een IFC-model het kozijn niet alleen herkend, maar Construsoft Window herkent bijvoorbeeld ook direct welke kozijnen identiek zijn. Zo hoeft de modelleur niet een voor een alle kozijnen handmatig af te gaan, maar vult de software op basis van één opgegeven kozijn automatisch alle identieke kozijnen hetzelfde in. Dit leidt tevens tot een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid.”

ILS voor houten kozijnen

Het initiatief van de NBvT-sectie Kozijnen is een aanvulling op de BIM basis ILS (Informatie Levering Specificatie) waarin de basisafspraken over het uitwisselingsformaat, de basisstructuur en het borgen van informatie staat beschreven. Met de ILS voor houten kozijnen wordt het importeren van IFC kozijnen in de toekomst eenvoudiger en vollediger, waarbij informatie kan worden uitgewisseld tussen partijen zonder dat men gebonden is aan een softwarepakket. “Met de introductie van de ILS Houten Kozijnen is de BIM-informatie uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar”, aldus de branchevereniging. “Die uniformiteit zal de samenwerking en communicatie in de keten verbeteren.”

De ILS voor houten kozijnen is hier te bekijken.

Bron: Construsoft


Voor meer informatie over Construsoft neem je contact op met

de afdeling P&O, telefoon: 0316 20 00 00, email.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.