Dalux SiteWalk voor efficiëntere kwaliteitscontroles op de bouwplaats

Nieuws 08-09-2022 om 11:26 - Softwareleveranciers


Dalux SiteWalk voor efficiëntere kwaliteitscontroles op de bouwplaats


Dalux, leverancier van software voor het digitaliseren van de bouw, introduceert zijn nieuwe tool SiteWalk. Hiermee kunnen mensen op de bouwplaats met een 360⁰-camera op hun helm foto’s en video-opnames maken.

Zo kunnen zij volgens Dalux op een efficiënte wijze de voortgang van het project en kwaliteitscontroles digitaal vastleggen. De 360⁰-opnames vereenvoudigen het uitvoeren van verplichte inspecties en verduidelijken de projectcommunicatie.

Efficiencyverbetering

Dalux SiteWalk is een uitbreiding voor Dalux Field, de managementoplossing voor het digitaliseren en raadplegen van alle benodigde documentatie op de bouwplaats en het mobiel werken met een BIM. Deze nieuwe tool herkent automatisch de gevolgde routes op de bouwplaats en koppelt alle gemaakte opnames aan het bijbehorende BIM en de digitale tekeningen. Dalux SiteWalk verbetert zowel de efficiency bij het registreren van de projectvoortgang als het uitvoeren van kwaliteitscontroles, onder andere voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Binnen enkele minuten is de virtuele looproute beschikbaar voor andere projectmedewerkers via hun Dalux-app.

Ervaringen UBA Bouw

Als ontwikkelend bouwbedrijf krijgt UBA Bouw steeds meer de behoefte om de projectvoortgang digitaal vast te leggen en daarbij verwachten zij dat Dalux SiteWalk een belangrijke rol gaat spelen. “Met Dalux SiteWalk kunnen wij binnen een kortere tijd meer digitaal registreren”, zegt BIM Manager Wouter Ackermans. “In vergelijking met de traditionele foto’s krijgen wij betere inzichten, omdat de registraties in een bredere context te plaatsen zijn. Tevens wordt het eenvoudiger om terug in de tijd te kijken, om te voldoen aan alle eisen van de Wkb.”

Functies en voordelen

Samengevat biedt Dalux SiteWalk de volgende functies en voordelen:

  • 360⁰-opnames en inzichten van bouwprojecten, voor volledige digitalisering en bouwmanagement
  • Automatisch vervagen van medewerkers tijdens opnames
  • Eenvoudig te implementeren in combinatie met een 360⁰-camera
  • Tijdbesparing bij kwaliteitscontroles en -borging
  • Eenvoudiger registreren van de projectvoortgang

Bron: Dalux


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.