DGBC presenteert framework circulaire bestaande gebouwen

Nieuws 21-07-2021 om 11:54 - Innovatie en duurzaamheid - Vastgoedbeheerders


DGBC presenteert framework circulaire bestaande gebouwen

Dutch Green Building Council heeft het framework voor circulaire bestaande gebouwen gepresenteerd. Met dit framework wil DGBC de circulaire bouwoplossingen verbreden en toepasbaar maken naar de gehele bouwsector.

Het framework is mede mogelijk gemaakt door de Laudes foundation, Bouwinvest en Schiphol. DGBC heeft in 2018 het ‘Framework for Circular Buildings’ opgesteld gericht op nieuwbouw.

Circulariteit voor bestaand vastgoed

Een belangrijke vraag is volgens DGBC: Hoe krijgt circulariteit een plek in de gehele bouwopgave, zo ook voor bestaand vastgoed. Samen met Circle Economy, Metabolic, SGS Search, Alba Concepts en Valstar Simonis werkte DGBC aan dit framework voor circulaire bestaande gebouwen. Maar hoe zit het met bestaande gebouwen? 80 procent van het huidige vastgoed bestaat nog in 2050 en er is nog geen leidraad voor circulariteit in het bestaande vastgoed.

Nederlandse Transitieagenda

De definities die in dit framework worden gebruikt, sluiten aan bij de Nederlandse Transitieagenda voor circulair bouwen. De voorgestelde indicatoren zijn aanvullingen op bestaande indicatoren in BREEAM (In-Use), dan wel geheel nieuwe indicatoren. De definitieve lijst met voorgestelde indicatoren is samengesteld met behulp van de inbreng van externe experts.

Bron: DGBC


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.