digiGO gaat OTL-community faciliteren

Nieuws 15-09-2023 om 10:38 - ICT-dienstverleners - Standaardisatie en normering


digiGO gaat OTL-community faciliteren


Vanaf dit najaar faciliteert digiGO de OTL-community, bedoeld als plek waar beheerders en eigenaren van een Object Type Library met elkaar in gesprek gaan over onder meer beheer, uniformiteit en toekomstbestendigheid.

digiGO noemt de OTL een waardevol hulpmiddel voor het bevorderen van efficiëntie, consistentie, kwaliteit en samenwerking in diverse sectoren. De laatste jaren hebben uiteenlopende partijen in de gebouwde omgeving een eigen OTL ontwikkeld, en hoewel dit volgens digiGO een positieve ontwikkeling is, zorgt het ook voor een aantal uitdagingen. Dit gaat bijvoorbeeld om verschillende normen en classificatiesystemen, verschillen in definities, en de implementatie van OTL’s.

digiGO nodigt beheerders en eigenaars van een OTL uit om mee te denken over de toekomst hiervan. Kijk voor meer informatie op de website van digiGO.

Bron: digiGO


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.