digiGO rondetafels op 13 oktober, 17 november en 15 december

Event 15-09-2022 om 11:11 - BIM-adviseurs


digiGO rondetafels op 13 oktober, 17 november en 15 december


digiGO organiseert 3 bijeenkomsten met dataleveranciers. De ‘ronde tafelgesprekken’ met Kadaster, TU Delft en Waterschapshuis zijn gepland op 13 oktober, 17 november en 15 december.

Het programma digiGO onder aansturing van de Bouw Digitaliserings Raad (BDR) is opgezet om uitwisseling, eigenaarschap en organisatie van data en informatie binnen de bouw, installatie en industrie te verbeteren en stimuleren.

3DGeoBIM

Daarin worden initiatieven vanuit de markt beoordeeld en gesubsidieerd. Eén van die projecten is ‘3DGeoBIM’. De bedoeling daarvan is BIMmers in brede zin (gebouwen en infra) het gemakkelijker te maken om 3D Geodata te gebruiken bij hun werk. Nu zijn de data van Kadaster of TU Delft nog vooral geschikt voor de geo-community.

Wie deelneemt aan de rondetafels heeft direct invloed en bepaalt mee hoe de 3D geodataproducten in de toekomst geschikt worden gemaakt voor de bouwwereld. Voordat het zover is, wordt samen gewerkt aan het opstellen van best practices, ook wel kenniskaarten genoemd, die beschrijven hoe de bestaande formats het best worden gebruikt.

Let wel: het gaat hier niet om de ‘platte’ 2D geodata, maar specifiek over 3D, dus 3D gebouwen of 3D hoogte-informatie. Die zijn interessant voor veel BIMmers, maar lastig te gebruiken.

Bron: BIGnieuws


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.